SiolNET. Avtomoto Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prenova najbolje prodajanega kamperja v Evropi #foto

0,20

termometer

Na začetku leta je Volkswagen predstavil prenovljena transporterja in multivana, zdaj pa bo na vrsto prišla še popotniška california. Prenovljeno šesto generacijo tega najbolje prodajanega potovalnika so pri Volkswagnu napovedali z dvema skicama, ki prikazujeta oblikovne spremembe zunanjosti in notranjosti.

California je bila v letu 2018 z 18 tisoč prodanimi primerki najbolje prodajani kamper v Evropi. California je bila v letu 2018 z 18 tisoč prodanimi primerki najbolje prodajani kamper v Evropi. Foto: Volkswagen Popotniki pozdravljajo spremembe v notranjosti

Zunanji videz je vsekakor pomemben, zato so ga oblikovalci pri Volkswagnu le malenkost posodobili. A bolj kot spremenjeno masko hladilnika, drugačne žaromete in odbijač bodo bodoči lastniki cenili spremembe v bivalnem delu. Prenova prinaša izboljšano in digitalizirano multifunkcijsko kontrolno enoto, nameščeno v strešno konzolo kamperja. 

Digitalizacija je vidna tudi na drugih delih, saj so prvič na voljo digitalni merilniki in nova večopravilna enota s stalno povezavo s svetovnim spletom prek vgrajene eSIM-kartice.

Volkswagen passat Avtomoto Novi VW passat: najboljši volkswagen do zdaj? #video

Prijetneje na avtocestah

Med pomembne novosti spada tudi prihod elektromehanskega servoojačevalnika, ki olajša vožnjo na avtocestah in manevriranje pri nizkih hitrostih. Zaradi te novosti bo nova california opremljena še z nekaterimi asistenčnimi sistemi - sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, asistent za vožnjo s prikolico in asistent za pomoč pri vožnji v vetru.

Prenovljeni potovalnik, ki bo sprva na voljo le z dvolitrskim dizelskim motorjem TDI s 146 kilovati, bo uradno razkrit avgusta na sejmu karavaninga v Düsseldorfu.

Popotnike bo razveselil prenovljen in posodobljen bivalni del. Popotnike bo razveselil prenovljen in posodobljen bivalni del. Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin