SiolNET. Avtomoto Novice
7,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslovila se je Tesla Motors, naj živi le Tesla

7,05

termometer

Družba Tesla Motors, ki je najbolj znana po razvoju in proizvodnji električnih avtomobilov, se bo predvidoma danes uradno preimenovala v podjetje Tesla Inc. Ameriška družba bo torej znana le še kot Tesla.

Tesli Motors je od leta 2008 uspelo prodati že skoraj 190 tisoč električnih avtomobilov. Največji uspeh so si zagotovili z modelom S. | Foto: Tesla Motors Tesli Motors je od leta 2008 uspelo prodati že skoraj 190 tisoč električnih avtomobilov. Največji uspeh so si zagotovili z modelom S. Foto: Tesla Motors

Poenostavitev imena zaradi širine poslovanja

Podjetje Tesla Motors sta leta 2003 ustanovila Marc Tarpenning in Martin Eberhard, kmalu zatem pa se jima je pridružil še Elon Musk. Od leta 2008 so Američani znatno pospešili razvoj in javno sprejemanje električnih avtomobilov. Tesla pa vendarle ni izdelovala le avtomobilov, temveč v zadnjem obdobju skrbela tudi za produkte na ravni domače oskrbe z električno energijo. Lani so prevzeli tudi družbo SolarCity, s katero bodo poslovanje razširili tudi na področje sončnih celic za stanovanja.

Prav zaradi širšega obsega delovanja je vodstvo Tesle Motors vložilo uradno zahtevo za zamenjavo imena podjetja. Tesla Motors se bo preimenovala v družbo Tesla, iz imena bodo torej umaknili besedo Motors. Sprememba imena bo predvidoma začela veljati že danes.   

Na podoben način je pred približno desetimi leti ime spremenil Apple Computers. Iz imena so umaknili besedo Computers, postali zgolj Apple in kmalu zatem predstavili svoj novi produkt iPhone.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin