Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
11.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Porsche 911 brexit

Petek, 15. 2. 2019, 11.05

5 let, 2 meseca

Porsche opozarja: Brexit brez dogovora prinaša višje cene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Porsche je svojim kupcem v Veliki Britaniji sporočil, da bi lahko v primeru brexita brez dogovora in posledično višjih carinskih tarif za svoj naročeni model doplačati dodatnih deset odstotkov .

Brexit brez dogovora bo imel velik vpliv na prodajo avtomobilov v Veliki Britaniji. Porsche bo v primeru dviga carinskih tarif podražil svoje modele za deset odstotkov, kmalu pa bodo tej potezi sledili še drugi. | Foto: Porsche Brexit brez dogovora bo imel velik vpliv na prodajo avtomobilov v Veliki Britaniji. Porsche bo v primeru dviga carinskih tarif podražil svoje modele za deset odstotkov, kmalu pa bodo tej potezi sledili še drugi. Foto: Porsche

Brexit brez dogovora bi močno dvignil uvozne tarife

Po trenutnih načrtih bo Velika Britanija zapustila Evropsko unijo 29. marca letos, vendar za zdaj strani še nista dosegli dogovora. Če bi Britanci izstopili brez dogovora, bi se lahko trgovinske tarife dvignile za deset odstotkov. Ker se pri Porscheju pripravljajo tudi na takšen razplet, so kupce, ki so svoj avtomobil naročili po 18. januarju, obvestili, da bi se lahko zaradi tega povečala kupnina.

"Ko se naši kupci odločijo za naročilo avtomobila, jih poskušamo seznaniti z vsemi pomembnimi informacijami. To med drugim Volvo je za Veliko Britanijo že napovedal vsaj desetodstotni dvig cen v letu 2020, če ne bo sklenjen dogovor med Veliko Britanijo in Evropsko unijo. | Foto: Gašper Pirman Volvo je za Veliko Britanijo že napovedal vsaj desetodstotni dvig cen v letu 2020, če ne bo sklenjen dogovor med Veliko Britanijo in Evropsko unijo. Foto: Gašper Pirman vključuje druga plačila, ki so zunaj našega dosega in lahko vplivajo na ceno naročenega avtomobila. Eden izmed potencialnih dogovorov v primeru brexita je lahko za uvožene avtomobile v Veliko Britanijo tudi dvig carin za deset odstotkov po 29. marcu. Zato smo kupce, katerih avtomobili bodo uvoženi po tem datumu, obvestili o mogočem dvigu tarif. S tem smo poskrbeli za transparentno informiranost na tej točki prodaje in jim dali priložnost, da se njihovo naročilo prilagodi," so zapisali pri Porscheju.

Porsche je prvi proizvajalec, ki je jasno postavil merila in napovedal posledice v primeru brexita brez dogovora. Drugi proizvajalci razumejo to potezo in bodo sledili Porscheju, če ne bo dosežen primeren dogovor. Med njimi je Volvo že napovedal, da se bodo v primeru brexita brez dogovora cene njihovih modelov prihodnje leto dvignile za vsaj deset odstotkov.

 

Ne spreglejte