SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija lahko v prometni nesreči zaseže telefon, zlorabo statistika nesreč skriva

1

termometer

Uporabe mobilnih telefonov med vožnjo avtomobila, ki je neposredni vzrok prometne nesreče, statistika prometne varnosti v Sloveniji ne pozna. Policija vam lahko telefon po nesreči tudi zaseže.

Analiza prometnih nesreč v Sloveniji precej manj obsežna kot v Veliki Britaniji

Iz uradne statistike prometnih nesreč in vzrokov zanje je v Sloveniji težko izločiti podrobnejše analize. Tudi na policiji priznavajo, da njihovo beleženje natančnejših vzrokov in okoliščin pri prometnih nesrečah ni zelo obsežno in je precej pod ravnjo nekaterih drugih evropskih držav, kjer prednjači predvsem Velika Britanija.

Lani je med vožnjo v Sloveniji telefoniralo vsaj 23 tisoč voznikov

Zakon o pravilih cestnega prometa prepoveduje uporabo naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje in zmožnost obvladovanja vozila. Policija je v Sloveniji lani ugotovila 23.258 tovrstnih kršitev.

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo vsekakor lahko pripomore k prometni nesreči in neposredno pripelje do nje, a pri njej bo imel telefon še vedno le posredno vlogo. Uradni razlog prometne nesreče bo v tem primeru nepravilna stran vožnje.

Pod istim uradnim vzrokom se torej lahko skriva nesreča zaradi uporabe telefona ali pa napačne smeri vožnje po avtocesti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin