SiolNET. Avtomoto Novice
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogled iz zraka: pri Berlinu za tovarno Tesle izginja gozd #video

0,32

termometer

Posnetki iz zraka prikazujejo hiter napredek pri podiranju dreves za novo Teslino tovarno pri Berlinu, kjer pa so morali dela po odločitvi sodišča vendarle začasno ustaviti.

Gozdnato zemljišče pri Berlinu so sicer že namenili komercialnim dejavnostim in gozdnate površine bi zato v vsakem primeru posekali. Pri Tesli so se zavezali, da bodo naknadno posadili trikrat toliko dreves, kot jih bodo za svojo tovarno najprej morali posekati.

Tesla 3 Avtomoto Je to res preboj Tesle? Novi rezultati presenečajo vse.

Bo tovarna res pripravljena že do julija leta 2021?

Toda to ni edina ovira njihove želene hitre gradnje pri Berlinu, saj so na tem zemljišču našli tudi neeksplodirana ubojna sredstva iz druge svetovne vojne, okoljevarstveniki pa opozarjajo na bližino ogrožene vrste netopirjev.

Prav zaradi pritožbe ene izmed okoljevarstvenih skupin so morali dela trenutno ustaviti. Po besedah predstavnikov sodišča bo to dela zavleklo za največ tri dni.

Tesla Nemčija Avtomoto Pred gradnjo Tesline tovarne našli pet velikih bomb
Tesla si želi avtomobile pri Berlinu začeti izdelovati že sredi prihodnjega leta, kar je glede na vse zaplete precej ambiciozen načrt. Teslina tovarna bo v Nemčiji tudi predmet političnega obračunavanja med strankami, ki želijo spodbujati podjetništvo in Nemčijo prikazati kot privlačno za nove naložbe, ter okoljevarstvenimi skupinami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin