Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2018,
9.57

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

Mercedes-Benz

Petek, 5. 1. 2018, 9.57

6 let, 3 mesece

Kultni Mercedesov terenec pobegnil na internet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Mercedes-benz razred G | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Na internet so že pred uradno predstavitvijo nove generacije Mercedes-Benzovega razreda G "ušle" uradne fotografije tega kultnega terenca, ki ga bodo izdelovali v avstrijski Magni Steyr.

Nizozemski medij Autoweek je prehitel sam Mercedes-Benz in še pred uradno predstavitvijo, ki je bila načrtovana 14. januarja, objavil nekaj fotografij druge generacije kockaste legende G. Po 39 letih obstoja se v graški tovarni Magna Steyr že pospešeno pripravljajo na začetek proizvodnje druge generacije.

Hudič je v podrobnostih

Kot smo lahko pričakovali, pri zunanjem videzu ni bistvenih sprememb. Kockasti kralj brezpotij ostaja zvest svoji škatlasti obliki, a so oblikovalci malce več časa namenili manjšim podrobnostim. Od predhodnika se tako razlikuje predvsem po sprednjih žarometih, malenkost drugačni liniji odbijačev in drugačni maski hladilnika. V sprednjem logotipu se skrivajo senzorji za delno avtonomno vožnjo in za delovanje aktivnega tempomata.

Največja novost so sprednji žarometi, maska hladilnika in spremenjen odbijač. | Foto: Mercedes-Benz Največja novost so sprednji žarometi, maska hladilnika in spremenjen odbijač. Foto: Mercedes-Benz

Razred G ostaja zvest svoji prvotni obliki in zasnovi. | Foto: Mercedes-Benz Razred G ostaja zvest svoji prvotni obliki in zasnovi. Foto: Mercedes-Benz

Kako že tako prepričljiv terenski paket še izboljšati?

Več dela so imeli inženirji pod karoserijo. Razred G bo z vstopom v novo generacijo pridobil sprednje neodvisno vzmetenje, ki naj bi izboljšalo predvsem udobje v vsakodnevni vožnji, hkrati pa za odtenek nadgradilo njegove terenske zmogljivosti.

Neosvoljiva področja si bo G pokoril z 31-stopinjskim vstopnim in 30-stopinjskim izstopnim kotom, med raziskovanjem neokrnjene narave lahko zapelje v 70 centimetrov visoko vodo in z 241 milimetri oddaljenosti od tal prevozi tudi največje ovire na poti. Novi devetstopenjski samodejni menjalnik 9G Tronic bo še vedno sodeloval s tremi 100-odstotnimi zaporami diferencialov in možnostjo reduktorja. Tu je tudi novi off-road vozni program, ki do potankosti prilagodi delovanje volanskega obroča, pogona in odzivnosti stopalke za plin zahtevni terenski vožnji.


Mercedes-Benz razred G: kockasta ikona po brezpotjih odslej z moderno notranjostjo

Mejnik Mercedesa in tovarne Magna Steyr: pri Gradcu izdelali 300-tisoči razred G

Nov pogled v notranjost kultnega Mercedesovega terenca #foto #video


Še naprej ga bodo ročno izdelovali v Gradcu

Čisto vsak razred G, ki zapusti obrat Magna Steyr, mora pred odhodom k lastniku priplezati na bližnjo goro Schöckl. Ta velja za neusmiljen testni poligon, ki ga mora premagati prav vsak G. Ker gre zdaj že za legendaren proces testiranja, lahko na stebričku B vidimo odtisnjen logotip s silhueto gore Schöckl.

Notranjost smo premierno že spoznali pred mesecem dni, ko smo si jo v živo ogledali blizu Stuttgarta. Električno arhitekturo si bo delil z razredom S, zato bo notranjost tehnološko enakovredna današnjim SUV. Sprva v oči padejo velik zaslon večopravilne enote in dodatki iz aluminija. Tako kot razred S tudi G sledi čim manjšemu številu stikal, skoraj vse ključne funkcije avtomobila pa se upravlja prek ukazov na volanskem obroču. Eden izmed prepoznavnih oblikovalskih elementov so prezračevalne šobe, ki z obliko turbine nekoliko poudarijo možat videz potniške kabine.

Poleg večjih dimenzij bo lastnike nove generacije razveselilo to, da se lahko naslonjalo zadnje klopi poklopi navzdol v treh različnih kotih. Kot tehnološko osvežen model bo imel možnost izbire 64 barv ambientalne osvetlitve, zvočni sistem Burmester s 16 zvočniki in 13 različnih barvnih kombinacij za armaturno ploščo.

Vsak razred G mora priplezati na goro Schockl. Šele potem lahko odide k novemu lastniku. | Foto: Mercedes-Benz Vsak razred G mora priplezati na goro Schockl. Šele potem lahko odide k novemu lastniku. Foto: Mercedes-Benz

Moderna in atraktivna notranjost je izdelana po meri novodobnih mercedesov. | Foto: Mercedes-Benz Moderna in atraktivna notranjost je izdelana po meri novodobnih mercedesov. Foto: Mercedes-Benz

 

Ne spreglejte