Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 6. 2014,
8.04

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peugeot Družinski Avtomoto Gregor Pavšič

Četrtek, 19. 6. 2014, 8.04

5 let, 6 mesecev

Peugeot 508 – poenostavljena notranjost, novi sistemi in nov motor

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prenovljeni peugeot 508 prinaša svežo zunanjost, nov dvolitrski dizelski motor, sistem za opozorilo proti vozilu v mrtvem kotu in vzvratno kamero.

Sveža zunanjost, poenostavljena notranjost

Nova petstoosmica je dobila zunanjo prilagojeno trenutnim Peugeotovim oblikovalskim trendom. To so ožja maska motorja, ki so jo razširili prek celotne širine sprednjega dela vozila, bolj kompaktni žarometi LED, položnejši pokrov motorja in nove luči na zadku vozila. Peugeotov logotip je prvič postavljen na simetrično sredino maske motorja.

Notranjost so pri Peugeotu poenostavili, saj so številne gumbe odstranili in njihovo funkcijo vgradili v osrednji sedempalčni zaslon na dotik. Podobne rešitve že poznamo iz novega peugeota 308.

Kupci prenovljenega peugeota 508 bodo lahko dobili tudi sistem za opozorilo proti vozilom v mrtvem kotu in vzvratno kamero. Del serijske opreme je postal digitalni "head-up" prikazovalnik pred voznikom.

Vsi trije motorji so postali čistejši

Glavna novost prenovljenega 508 je novi dizelski dvolitrski motor blueHDi s 150 "konji", ki bo imel ogljični odtis le 105 gramov na prevoženi kilometer. To je manj kot pri starem 1,6-litrskemu motorju e-HDi, ki pa je imel le 112 "konjev".

Ponudbo motorjev bosta dopolnila še različica istega motorja s 180 "konji" in 1,6-litrski bencinski motor THP turbo. Tudi pri tem so uspeli Peugeotovi inženirji zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida.

Še vedno tudi kot karavan, "terenski" RXH z dizelsko-električnim hibridnim pogonskim sklopom

Peugeot 508 bo na voljo tudi v karavanski izvedbi in kot terensko navdahnjeni model 508 RXH, ki bo na voljo le s pogonskim sistemom hybrid4. Združujeta ga dvolitrski dizelski motor in dodatni 28-kilovatni električni motor na zadnji osi.

Peugeotu je sicer od leta 2011 uspelo prodati 370 tisoč petstoosmic. Izdelujejo ga v Franciji in na Kitajskem, prav ta država pa je s 36-odstotnim deležem tudi njegov glavni trg.

Prenovljenin peugeot 508 na ceste prihaja jeseni. Avtomobil bodo avgusta prvič istočasno prestavili na avtomobilskih salonih v Moskvi in Čengduju na Kitajskem.

Ne spreglejte