Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2016,
13.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Peugeot Družinski Avtomoto

Sreda, 15. 6. 2016, 13.17

6 let, 6 mesecev

Rahlo prenovljeni francoski mali križanec 2008 je že na slovenskem trgu

Peugeot 2008 – s prenovo z drugega na prvo mesto v svojem segmentu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Peugeot 2008 - domača predstavitev prenovljenega modela | Foto Vinko Kernc

Foto: Vinko Kernc

Peugeot 2008 je evropska – in slovenska – uspešnica. Na stari celini so jih od aprila 2013 prodali 585 tisoč in danes zasedajo drugo mesto v svojem segmentu, v mali Sloveniji pa jih je šlo h kupcem vsega skupaj 1.934, kar prav tako zadostuje za drugo mesto med sebi podobnimi. Povedano drugače: vsak 40. prodani avtomobil je peugeot 2008. Namenili so mu manjšo prenovo.

Preverite tudi, kako se je peugeot 2008 odrezal na velikem slovenskem primerjalnem testu:

Veliki primerjalni test desetih kompaktnih križancev: Kdo je prvi, kdo zadnji in kdo je presenetil?

Zdaj vodoraven motorni pokrov in navpična maska hladilnika

Prav veliko sprememb mu niso namenili, med njimi je še najbolj opazen nov sprednji del: motorni pokrov ostaja proti sprednjemu delu vodoraven in se zaokroži v novo, bolj navpično masko hladilnika. V najbogatejšem paketu opreme ima 2008 serijsko črne plastične obrobe blatnikov in pragov ter spodnja dela odbijačev, na katerih je na spodnjem delu dodatna zaščita. Z bogatejšimi paketi pride tudi črna notranjost žarometov, zadnje luči pa so v tehniki 3D LED in nakazujejo levje šape kot pri drugih novih peugeotih.

Grip control je sistem, ki pomaga pri poslabšanih razmerah pod kolesi in ki ima pet nastavitev, vključno z izklopljenim ESP. Ta se pri 50 kilometrih na uro znova samodejno vklopi. | Foto: Vinko Kernc Grip control je sistem, ki pomaga pri poslabšanih razmerah pod kolesi in ki ima pet nastavitev, vključno z izklopljenim ESP. Ta se pri 50 kilometrih na uro znova samodejno vklopi. Foto: Vinko Kernc

Samodejno (mestno) zaviranje v sili in samodejno bočno parkiranje

Peugeot 2008 - domača predstavitev prenovljenega modela | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc

Nova za 2008 so 16-palčna platišča in novi so trije barvni odtenki za karoserijo, rdeča, siva in modro-zelena. V notranjosti so izboljšali materiale, skoraj obvezna oprema pa so (lahko) mirror screen, apple carplay in mirrorlink.

2008 je dobil tudi sistem za samodejno zaviranje v mestu, ki deluje do hitrosti 30 kilometrov na uro, sistem za samodejno bočno parkiranje in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji. V ponudbi ostaja deset (5 + 5) kombinacij sodobnih motorjev (moči od 55 do 96 kilovatov) in menjalnikov, na izbiro pa so trije osnovni paketi opreme.

 

Za Slovenijo: 11 kombinacij z bencinskim ter sedem z dizelskim motorjem

Pri Peugeotu so tudi tokrat pripravili nekaj ugodnih ponudb, ki se navezujejo na financiranje nakupa (več opreme in pet let jamstva), sicer pa je v slovenskem uradnem ceniku 18 kombinacij motorjev, menjalnikov in opreme. Začne se pri 14.110 evrih za 1.2 puretech 82 (60 kW) access in konča pri 21.171 evrih za 1.6 blueHDi 120 (88 kW) allure, pri Peugeotu pa menijo, da ni razloga, da Slovenci ne bi še naprej posegali predvsem po dražjih paketih opreme in le malce bolj po bencinskih motorjih.

Ena boljših ponudb znotraj teh kriterijev je 2008 1.2 puretech 110 allure z dodatnima kovinsko barvo in navigacijsko napravo, ki (ob njihovem financiranju) stane 16.417 evrov. Vsem cenam je treba prišteti še 160 evrov stroškov prevoza in priprave vozila. | Foto: Vinko Kernc Ena boljših ponudb znotraj teh kriterijev je 2008 1.2 puretech 110 allure z dodatnima kovinsko barvo in navigacijsko napravo, ki (ob njihovem financiranju) stane 16.417 evrov. Vsem cenam je treba prišteti še 160 evrov stroškov prevoza in priprave vozila. Foto: Vinko Kernc

Nova in edinstvena za 2008 je barva emerald crystal, druga dva nova odtenka poznamo že pri drugih novejših peugeotih. | Foto: Vinko Kernc Nova in edinstvena za 2008 je barva emerald crystal, druga dva nova odtenka poznamo že pri drugih novejših peugeotih. Foto: Vinko Kernc

Ne spreglejte