SiolNET. Avtomoto Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ostal bo na stolčku: predsednik Volkswagna z vse manj vpliva

0,20

termometer

Herbert Diess | Diess bo očitno ostal izvršni predsednik skupine Volkswagen, a njegov vpliv se bo dodatno zmanjšal. | Foto: Reuters
Diess bo očitno ostal izvršni predsednik skupine Volkswagen, a njegov vpliv se bo dodatno zmanjšal. Foto: Reuters

Po turbulentnih tednih bo očitno Herbert Diess ostal na vrhu skupine Volkswagen, toda po sporu s sindikatom bo imel manj odgovornosti. S to rešitvijo se je največja avtomobilska skupina v Evropi izognila vodstvenim prepirom, ki so že povzročili dvome pri vlagateljih in občutno padanje delnice v preteklih tednih.

Herbert Diess Avtomoto Že danes sestanek o usodi predsednika Volkswagna? Herbert Diess Avtomoto Se trese stolček? Volkswagen s komisijo za oceno predsednika.

Po dolgotrajnih pogajanjih, ki jih je vodil Hans Dieter Pötsch, vodja nadzornega sveta pri Volkswagnu, so le našli skupno rešitev. Glede na informacije nekaterih virov bo Herbert Diess obdržal službo izvršnega predsednika skupine. Kar se je govorilo že nekaj tednov, bo zdaj očitno postalo tudi uradno. V upravnem odboru se mu bo pridružil Ralf Brandstaetter, vodja znamke Volkswagen, s tem pa bo razbremenil Diessa, ki se bo lahko osredotočil na strategijo skupine.

Njegov vpliv je vse manjši

Leta 2018, ko je Diess prevzel vodenje skupine, je bil hkrati tudi izvršni predsednik znamke Volkswagen. A lani se je zaradi napovedanega hitrega zmanjševanja stroškov sprl s sindikatom in menedžerji, zato je po nekajtedenskih prepirih vodenje znamke predal Brandstaetterju.

Diess je sprva razburil sindikate z napovedjo, da bo elektrifikacija prinesla številna odpuščanja. Njegov dvoboj s sindikati je ogrozil tudi potrditev petletnega investicijskega načrta, ki ga bo upravni odbor sprejel ta četrtek. Po tem, ko je Diess izjavil, da pogovori s sindikati potekajo dobro, čeprav so v resnici zašli v slepo ulico, se je sprl tudi z menedžerji.

Kot je poročal Handelsblatt, bo Diess ostal na položaju. To je takoj povečalo optimizem delničarjev, delnica pa je dan končala tri odstotke višje kot dan prej. Pri Volkswagnu in Porscheju novice niso hoteli komentirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin