SiolNET. Avtomoto Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Opozorilo: podaljšana prometna dovoljenja potečejo danes

0,03

termometer

Zaradi koronavirusa so bili zaprti tehnični pregledi, zato se je samodejno podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj do 19. junija za tista vozila, ki jim je dovoljenje prenehalo veljati od 17. marca do 19. aprila. Vsi tisti, ki tega niso storili do sedaj, bodo morali tehnični pregled nujno opraviti do jutri.

AMZS poslovna enota Maribor Avtomoto Tehnični pregledi so odprti: kolone že od zjutraj #video

Na tehnične preglede še danes

Danes morajo opraviti tehnični pregled na avtomobilu tudi tisti, ki jim je bila veljavnost samodejno podaljšana zaradi koronavirusa.

Vlada je z odlokom 16. marca ustavila poslovanje servisov, kjer se opravljajo tehnični servisi, registracija motornih vozil in tahografske storitve. Prav tako so se takrat ukinile storitve za opravljanje vozniškega izpita, zaprti so bili tudi prodajni saloni avtomobilov. Z novim odlokom je vlada ponovno podaljšala veljavnost vozniških in prometnih dovoljenj do 19. junija, saj so zaradi epidemije ostali zaprti vsi servisi, ki opravljajo tehnične preglede, in sicer do 17. maja.

Za vozila, ki jim je veljavnost prometnih dovoljenj potekla od vključno 20. aprila naprej, so morali lastniki podaljšati veljavnost po predvidenem postopku. Ponovni tehnični pregled motornega vozila pa je bilo mogoče opraviti od 20. aprila, in sicer po enomesečni prekinitvi zaradi koronavirusa.

Zaradi samodejnega podaljšanja veljavnosti račun ne bo nižji

Vlada je v enem izmed sprejetih odlokov določila tudi, da se strošek letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu ne bo sorazmerno zmanjšal, temveč ga bo lastnik moral plačati od datuma poteka veljavnosti, navedenega na prometnem dovoljenju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin