Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
11.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Opel Avtosalon Pariz 2016

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 11.03

6 let, 7 mesecev

Nova različica, napoved

Opel karl rocks: novi mestni avtomobil s pridihom crossoverjev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Opel karl bo v novi različici rocks dobil dodatno zunanjo zaščito, videz crossoverjev in dodatnih 1,8 centimetra oddaljenosti od ceste za lažje manevriranje po mestu. Opel karla v Sloveniji do zdaj uradno ni prodajal.

Poleg navzven vidnih plastičnih dodatkov, ki povečujejo njegovo robustnost in tudi zaščito pred manjšimi udarci v mestnem prometu, bodo pri Oplu njegovo oddaljenost od tal povečali za 1,8 centimetra. | Foto: Opel Poleg navzven vidnih plastičnih dodatkov, ki povečujejo njegovo robustnost in tudi zaščito pred manjšimi udarci v mestnem prometu, bodo pri Oplu njegovo oddaljenost od tal povečali za 1,8 centimetra. Foto: Opel

Več zaščite okrog pragov in odbijačev

Opel se je odločil za dodatno ponudbo pri svojem malčku karlu, ki predstavlja vstopni model nemške avtomobilske znamke. Karl bo z imenom rocks dobil videz crossoverja, ki se tako počasi prebija tudi v razred majhnih mestnih avtomobilov. Poleg navzven vidnih plastičnih dodatkov, ki povečujejo njegovo robustnost in tudi zaščito pred manjšimi udarci v mestnem prometu, bodo pri Oplu njegovo oddaljenost od tal povečali za 1,8 centimetra.

Opel karl rocks | Foto: Opel Foto: Opel

Karl za zdaj Slovencem ni bil namenjen Opel karl rocks | Foto: Opel Foto: Opel

Z avtomobilom bo tako še bolj preprosto zapeljati prek robnikov, vozniki pa bodo sedeli nekoliko višje in imeli zato boljši pregled nad prometom. Karl rocks je tako pravi mestni crossover, ki mu bodo pri Oplu namenili tudi najnovejši infozabavni sistem s sistemoma Car Play oziroma Android Auto, omogočal pa bo tudi storitev Opel OnStar.

Opel bo novo različico karla predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu. V Sloveniji uradno karl do zdaj ni bil na prodaj, kar sicer velja tudi še za nekatere mestne modele preostalih avtomobilskih znamk.

"V Sloveniji imamo specifičen položaj, saj je razred najmanjših avtomobilov manj pomemben od dimenzijsko eno stopnjo višjega razreda manjših avtomobilov, kjer nastopamo z opel corso. Ti avtomobili so pri nas večkrat uporabljeni kot edini avtomobil v družini in zato kupci vendarle iščejo nekaj več prostora in uporabnosti. Karl je sicer zanimiv, a za nas prav zato manj pomemben. Trenutno smo bolj osredotočeni na corso, a vendarle spremljamo spremembe v razredu mestnih malčkov. Ko bomo ocenili, da je smiselno na trg pripeljati tudi karla, se bomo tako tudi odločili," je v intervjuju za Siol.net na temo karla povedal Borut Gazvoda, prvi mož Opla v Sloveniji.

Opel karl rocks | Foto: Opel Foto: Opel

Ne spreglejte