Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
27. 10. 2011,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi

Četrtek, 27. 10. 2011, 7.23

8 let

Ob prenovi brez drastičnih sprememb za audija A4

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Audi A4 je po prenovi dimenzijsko ostal skoraj enak predhodniku, na voljo pa bo s široko izbiro motorjev in menjalnikov. Nemci so poenostavili tudi uporabo infozabavnega sistema MMI.

Previdna prenova Audijeve prodajne uspešnice

Audi si od prenovljenega modela A4 zagotovo veliko obeta, saj so ga v 39 letih prodali kar deset milijonov, predstavili pa so ga tik za novo BMW-jevo serijo 3. Audi se je prenove A4 lotil previdno, oblikovne poteze pa bodo osvežile tudi videz karavanske različice, allroad quattra in modela S4. Rahle spremembe so doletele zunanjost, kjer opazimo drugače oblikovane sprednje in zadnje žaromete, ostrejše luknje za dovod zraka v sprednjem odbijaču in dvojno izpušno cev, ki bo standardna pri vseh različicah A4.

Audi A4 z desetimi različnimi motorji

V Evropi bo audi A4 na voljo s šestimi turbodizelskimi (od 88 do 180 kilovatov) in štirimi bencinskimi motorji (od 88 do 155 kilovatov). Nekoliko pozneje bo na voljo tudi trilitrski šestvaljni bencinski motor TFSI z močjo 200 kilovatov, v audiju S4 pa bo imel ta motor kar 245 kilovatov. Audi bo v A4 prvič ponudil tudi trilitrski turbodizelski motor V6 z močjo 180 kilovatov. Pri menjalnikih bo mogoče izbirati med šeststopenjskim ročnim, samodejnim CVT (samo pri pogonu na sprednji par koles), osemstopenjskim samodejnim in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Audi bo v prenovljenega A4 vgradil tudi nov elektromehanski volan s servoojačevalnikom.

Dolžina limuzinske in karavanske različice je enaka

Audi obljublja tudi udobnejše podvozje in uporabniku prijaznejši infozabavni sistem MMI. V notranjosti so Nemci nekoliko spremenili tudi volan in dodali dodatke iz kroma in aluminija. Mere audija A4 so se ob prenovi spremenile le za nekaj milimetrov. Limuzinska in karavanska različica sta dolgi 4,72 metra. Tudi prostornina prtljažnika je še vedno 480 litrov osnovne prostornine.

Ne spreglejte