SiolNET. Avtomoto Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novost na slovenskih avtocestah ob nesrečah #video

0,15

termometer

Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah je prav, da se spomnimo, kako pomembno je, da se vozila pravilno razvrstijo in pustijo prosto pot reševalcem. Največkrat gre za sekunde, ki odločijo med življenjem in smrtjo. Več v prispevku na Planet TV.

[video: 64924 / ]

Bilo je 30. januarja lani, ko se je na primorski avtocesti zgodila ena najhujših prometnih nesreč pri nas. Takrat je verižno trčilo več kot 70 vozil, štirje ljudje so pri tem umrli.

Žal so naslovnice slovenskih medijev tudi takrat polnili prizori napačno razvrščenih vozil, ob katerih se dežurne službe niso mogle pravi čas prebiti do tistih, ki so nujno potrebovali njihovo pomoč. Država, reševalci in gasilci nas zato ob novem zakonu, ki vam izrecno omogoča, da se jim umaknete tudi na odstavni pas, še enkrat opozarjajo: pravilno razvrščanje rešuje življenja.

Na avtocestnem počivališču Ravne na Kozini se gnetejo policisti, inšpektorji in preiskovani tovornjakarji.


Reševalni pas na avtocesti: razvrščanje že ob upočasnjevanju, umik tudi na odstavni pas 


V želji, da čim hitreje pridejo na kraj nesreče

Od danes se lahko v primeru prometne nesreče intervencijskim vozilom umaknemo tudi na odstavni pas. To do zdaj namreč ni bilo dovoljeno.

"Ključni cilj je, da hitro pridejo na kraj nesreče ter rešujejo življenje in premoženje. Po drugi strani poenotimo sistem tudi z drugimi evropskimi državami in ni zmede. Na avtocesti je namreč tudi veliko turistov, tranzitnega prometa in tako dalje," pravi Igor Velov, direktor javne agencije za varnost prometa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin