Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
5.48

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

6

Natisni članek

Peugeot Peugeot 208 Avtosalon Ženeva 2019

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 5.48

5 let, 1 mesec

Uradno razkritje: novi peugeot 208

Novi peugeot 208: presenečeni boste, kaj vse zmore #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

6

Peugeot 208 | Novi 208 je v primerjavi s predhodnikom okrog štiri centimetre daljši in do 30 kilogramov lažji. | Foto Peugeot

Novi 208 je v primerjavi s predhodnikom okrog štiri centimetre daljši in do 30 kilogramov lažji.

Foto: Peugeot

Peugeot razkriva atraktivno zunanjost in tehnične podrobnosti nove generacije svojega mestnega modela 208. Pohvali se lahko s širokim naborom asistenčnih sistemov, poganjali ga bodo bencinski, dizelski in tudi električni motorji. Premiera na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomoto Popolno razkritje: to je novi renault clio #foto

Novi peugeot 208 bo poleg renault clia največja avtomobilska novost salona v Ženevi, ki se bo začel prihodnji teden. Francoski model – ta si bo platformo delil tudi z novo opel corso (predstavili jo bodo še letos) – spada med najbolje prodajane avtomobile v Sloveniji. Z novo generacijo prinaša precejšen oblikovalski preskok, ponuja pa tudi veliko tehnologije in zavidljiv električni potencial.

Novi 208 je v primerjavi s predhodnikom okrog štiri centimetre daljši in do 30 kilogramov lažji. | Foto: Peugeot Novi 208 je v primerjavi s predhodnikom okrog štiri centimetre daljši in do 30 kilogramov lažji. Foto: Peugeot Atraktiven mestni avtomobil z vpadljivim oblikovanjem

Pri Peugeotu so dobro povzeli oblikovalski slog svojih najnovejših modelov (3008, 5008 in 508) in jih združili v tem mestnem avtomobilu. Oblikovalsko bo spadal med najbolj dinamično in atraktivno zasnovane avtomobile svojega razreda.

Izhaja s platforme CMP in je v primerjavi s predhodnikom do 30 kilogramov lažji. Tudi v notranjosti je 208 dobil elemente svojih večjih bratov. Osrednja točka je še vedno tako imenovani i-cockpit 3D, zaslon na dotik pa je lahko velik sedem ali deset palcev.

Avtomobil bo na voljo le v petvratni karoserijski izvedbi. Na isti platformi bo letos Opel predstavil tudi novo corso. | Foto: Peugeot Avtomobil bo na voljo le v petvratni karoserijski izvedbi. Na isti platformi bo letos Opel predstavil tudi novo corso. Foto: Peugeot

Notranjost je tipično Peugeotova. Avtomobil bo poln asistenčnih sistemov, med njimi so tudi sistem nočnega vida (iz 508) in prikazovalnik "head-up" na vetrobranskem steklu. | Foto: Peugeot Notranjost je tipično Peugeotova. Avtomobil bo poln asistenčnih sistemov, med njimi so tudi sistem nočnega vida (iz 508) in prikazovalnik "head-up" na vetrobranskem steklu. Foto: Peugeot

1,2-litrski bencinski in 1,5-litrski dizelski motor, na voljo tudi osemstopenjski samodejni menjalnik

Avtomobil bodo poganjali bencinski in dizelski motorji najnovejših normativov Euro 6d. Bencinsko ponudbo bodo sestavljali trivaljni 1,2-litrski bencinski motorji (PureTech 75, PureTech 100 in PureTech 130) ter 1,5-litrski štirivaljni dizelski motor (BlueHDi 100).

Osnovni bencinski motor bo prišel v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom, "100-konjski" bencinski motor pa tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Ta bo na voljo tudi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki bo edina izbira pri najmočnejšem bencinskem in dizelskem motorju.

Ne bo zgolj lep, temveč tudi pameten

Novi peugeot 208 se bo ponašal s širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov. To bodo radarski tempomat s funkcijo StopGo (pri osemstopenjskem samodejnem menjalniku, deluje pod hitrostjo 30 km/h), sistem za ohranjanje vozila znotraj prometnega pasu (z aktivno funkcijo nad 65 km/h), s prepoznavanjem pešcev in kolesarjev (s funkcijo samodejnega zaviranja) do hitrosti 136 km/h, prepoznavanjem prometnih znakov (omejitve hitrosti, znaki za ustavitev, prepovedano vožnjo), prepoznavanjem vozil v mrtvem kotu (od 12 km/h naprej), sistemom nočnega vida (spoznali smo ga že v novem 508) in barvnim prikazovalnikom "head-up" na vetrobranskem steklu.

Električni e-208 z dosegom več kot 300 kilometrov

Avtomobil bo dobil tudi svojo električno različico e-208, ki glede na tehnične podatke prav tako prinaša zelo zanimiv in konkurenčen avtomobil. Poganjal jo bo 100-kilovatni elektromotor, kapaciteta baterije pa bo znašala kar 50 kilovatnih ur. To po standardu WLTP zagotavlja doseg do 340 kilometrov, kar je več kot danes ponuja osnovni nissan leaf.

Baterije so nameščene v dnu vozila, kar znižuje težišče in dvestoosmici tudi ne odvzema prostornosti. Avtomobil bo mogoče polniti tudi z močjo 100 kilovatov.

Katerega peugeota 208 bi izbrali?

  • Bencinski motor
    48,20 %
    469 glasov
  • Dizelski motor
    17,68 %
    172 glasov
  • Električni motor
    34,12 %
    332 glasov
Oddanih 973 glasov

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Peugeot 208 | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

Ne spreglejte