Novi audi A8: bo "pamet" samodejne vožnje posodil tudi golfu?

Zaradi razvoja sistema samodejne vožnje bo Audi novega A8 razkril šele naslednje leto. Krmilno enoto sistema samodejne vožnje bi lahko vgradili na platformo MQB, jo bo tako imel že naslednji golf?
Novi audi A8: bo "pamet" samodejne vožnje posodil tudi golfu?

Novi A8 zaostaja za neposrednima tekmecema iz Stuttgarta in Münchna

Audi bo novega A8 kot študijo predvidoma pokazal jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, na ceste pa bo njihov največji model zapeljal šele čez dve leti. S tem bodo pri Audiju sicer zaostajali za Mercedes-Benzom, ki je novi razred S na ceste pripeljal že lani, in BMW-jem, ki bo prav v Frankfurtu predstavil novo generacijo serije 7.

V Ingolstadtu so se za prestavitev odločili namenoma, saj bo imel novi A8, kot prvi serijski audi, možnost sistema samodejne vožnje. Po besedah Urlicha Hackenberga, vodje raziskovalno-razvojnega oddelka pri Audiju, bo ta osrednja krmilna enota sprva še zelo draga. Hackenberg pa vendarle predvideva, da se bo z bolj masovno proizvodnjo njena cena znižala in bi jo lahko tako vgrajevali tudi v vozila na novi generaciji modularne platforme MQB. To pomeni, da bi lahko že naslednji golf osme generacije prav tako znal popolnoma, ali pa vsaj delno, voziti samodejno.

Novo generacijo A8 je sicer napovedala študija prologue concept, to pa bo tudi Audijev prvi avtomobil, ki ga bo v celoti oblikoval novi oblikovalec Mark Lichte.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano