SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov Pečjakov rekord: 826 kilometrov brez vmesnega polnjenja baterije

3

termometer

Inovator Andrej Pečjak je pred očmi gospodarske velesile Nemčije dosegel nov rekord. S svojim električnim avtomobil metron 7 je v enem zamahu, brez vmesnega polnjena prevozil kar 826 kilometrov.

Slovenski elektrošok pred očmi tehnološke velesile

Zdaj je že jasno, da je letošnjo evropsko avanturo vozil na alternativne pogone WAVE (World Advanced Vehicle Expedition) 2015, ki se bo po osmih dneh voženj in obisku štirih držav končala 22. junija, zaznamoval slovenski inovator in konstruktor električnih pogonov Andrej Pečjak.

S svojo ekipo z inštituta Metron je električni avtomobil metron 7 dodelal do te mere, da je na relaciji med Berlinom in Karlsruhejem letvico mogočega dosega na elektriko v realnem prometnem okolju znova dvignil na rekordno raven.

Andrej je rekord od Bleda do Dubrovnika podaljšal še za sto kilometrov

"Da, z enim polnjenjem smo prevozili natanko 826 kilometrov pri povprečni potovalni hitrosti 72 kilometrov na uro," nam je v kratkem telefonskem pogovoru potrdil Andrej Pečjak. Dodal je, da sta z ženo Jasno vozila v praktično vseh mogočih prometnih situacijah, ki jih ponuja realen promet, od zastojev z množico zaviranj in ponovnih speljevanj do energijsko učinkovitih odsekov po regionalnih cestah.

Spomnimo, da je oktobra Andrej s svojim metronom 7 brez vmesnega polnjenja baterije prišel od Bleda do Dubrovnika ter avtomobil na Stradunu parkiral po 726 prevoženih kilometrih in 96 porabljenih kilovatnih urah električne energije. Tokrat pa je elektrošok še večji, saj je ob štiri kilometre na uro višji potovalni hitrosti doseg oziroma rekord iz Dubrovnika podaljšal za celih sto kilometrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin