Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
11.51

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Natisni članek

karavan dizel volkswagen passat Volkswagen

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 11.51

2 leti, 11 mesecev

Ni še konec za VW passat: čez dve leti tudi z dizelskimi motorji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

6

Volkswagen ID space vizzion | Koncept, s katerim Volkswagen napoveduje povsem električni model, lahko bi rekli tudi, da napoveduje električnega passata.  | Foto Volkswagen

Koncept, s katerim Volkswagen napoveduje povsem električni model, lahko bi rekli tudi, da napoveduje električnega passata.

Foto: Volkswagen

V Evropi tradicionalni modeli vse bolj izgubljajo tla pod nogami, saj jih po prodaji močno prehitevajo različne oblike športnih terencev. Kljub temu pri Volkswagnu niso obupali nad passatom in bo čez približno dve leti na ceste zapeljala nova generacija, med motorno paleto pa bo mogoče najti tudi dizelske motorje.

Kot so zapisali pri britanskem AutoExpress, bo passat prestopil na novo modularno arhitekturo MQB, zato se bo posledično izboljšala tudi prostornost potniške kabine. Na račun nove osnove se bo povečala medosna razdalja, največ dodatnih centimetrov bodo pridobili potniki zadaj in prtljažni prostor bo postal večji. S tem se želijo po uporabnosti približati razrednemu prvaku, škodi superb. Vse bolj glasne so tudi govorice o karoserijskih spremembah. Limuzinski passat bo svoje mesto prepustil bistveno bolj drzno oblikovani limuzini s kupejevsko streho in brez izrazitega zadka, kasneje bo na ceste zapeljal še karavan.

Volkswagen passat B1
Avtomoto Kakšen lepotec, ga prepoznate? Na cesti po 35 letih.

Hibridi in dobri stari dizel

Volkswagen je tudi uradno potrdil razvoj nove generacije passata, obenem so se zavezali k razvoju vsaj še ene generacije golfa, tiguana in t-roca. Vsem tem modelom bo skupna elektrifikacija modelne palete. Z novo generacijo po pri njih na voljo priključno-hibridni pogon z električnim dosegom do sto kilometrov. Na voljo bo, tako kot je pri nekaterih modelih že zdaj, tudi nabrita različica GTE z močjo blizu 250 ''konjev''.

Britanci so med drugim tudi zapisali, da bo še vedno svoje mesto na modelni paleti obdržal dvolitrski dizelski TDI. Na voljo bo več različno močnih izvedenk, manjkal ne bo niti štirikolesni pogon. A passata ne bo na voljo v električni različici. To vlogo bo prevzel model, ki ga je pred časom napovedal koncept ID space vizzion.

Passat bo čez približno dve leti vstopil v novo generacijo. Še več, kot kaže, bo med motorno paleto še vedno mogoče najti tudi dizelske motorje. | Foto: Volkswagen Passat bo čez približno dve leti vstopil v novo generacijo. Še več, kot kaže, bo med motorno paleto še vedno mogoče najti tudi dizelske motorje. Foto: Volkswagen

Ne spreglejte