SiolNET. Avtomoto Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Alfa Romeo

Napoved iz Alfe Romeo: naš šestvaljnik se še ne poslavlja

0,54

termometer

Alfa romeo gulia quadrifoglio test |  | Foto: Gregor Pavšič
Foto: Gregor Pavšič

Alfa Romeo bo lahko tudi po letu 2025 še prodajala avtomobile s svojim 2,9-litrskim motorjem V6, ki so znani predvsem iz različic quadrifoglio.

Ker bo Evropska komisija leta 2025 uvedla le nekoliko zaostrene standarde Euro 6, ne pa veliko strožjih Euro 7 (več sprememb bo za tovorna vozila), bo to pomagalo vsaj za nekaj časa rešiti nekaj manjših avtomobilov. Volkswagen je v primeru Euro7 izpostavljal možnost ukinitve modela polo, prav tako golfa z ročnim menjalnikom, Škoda je pod vprašaj postavila prihodnost modela fabia.

Alfa romeo giulia stelvio Avtomoto Položaj Alfe Romeo v Sloveniji: "Nismo več cenejši od nemških tekmecev …"

Alfa romeo gulia quadrifoglio test | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič Različice quadrifoglio vsaj še nekaj let ostajajo žive

Ker je Evropska komisija sprejela predlog držav članic, da se prehod na standard omili in da bi bil strog Euro 7 nepotrebna motnja pred razvojem polno električnih pogonov, bo to pomagalo tudi pri srednjeročni prihodnosti nekaterih večjih motorjev. Jean-Philippe Imparato, izvršni direktor Alfe Romeo, je za britanski Autocar že napovedal domnevno rešitev za njihov 2,9-litrski motor V6.

Ta poganja različice quadrifoglio modelov stelvio in giulia, v nekoliko ostrejši različici (delovna prostornina že tri litre) pa tudi športni model stradale 33. Po pričakovanjih Imparata bo sprememba glede emisijskih normativov pomagala ohraniti ta motor v ponudbi.

Alfa Romeo je sicer tako kot vse Stellantisove znamke v drugi polovici desetletja zavezana povsem električni ponudbi avtomobilov.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin