Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
12.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

3

Natisni članek

DARS primorska avtocesta primorska avtocesta zastoj zastoj

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 12.37

6 let, 6 mesecev

Delujoči portal bi današnji 12-kilometrski zastoj lahko vsaj znatno omilil ...

Dars priznal: infoportal na začetku primorske avtoceste je pokvarjen

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

3

Zaradi prometne nesreče med Vrhniko in Logatcem so na primorski avtocesti nastali dolgi zastoji, ki so bili dolgi celo 12 kilometrov. Informativni portal Darsa pri Brezovici je zaradi okvare ugasnjen in voznikov pred začetkom primorske avtoceste ne opozarja na zastoje.

Zastoj pred izvozom za Vrhniko v smeri Primorske. Nesreča se je zgodila na avtocesti med Vrhniko in Logatcem, kmalu po koncu viadukta Verd. | Foto: Gregor Pavšič Zastoj pred izvozom za Vrhniko v smeri Primorske. Nesreča se je zgodila na avtocesti med Vrhniko in Logatcem, kmalu po koncu viadukta Verd. Foto: Gregor Pavšič

Pri zadnjem izvozu z avtoceste opozorila ni bilo

Na primorski avtocesti sta bila zaradi prometne nesreče zaprta počasni in vozni pas od Vrhnike proti Logatcu. Nastali so dolgi zastoji, ki so bili dolgi tudi 12 kilometrov. Promet je bil hitro strnjen tudi na vzporedni regionalni cesti. Ko so promet proti Logatcu sprostili, se je začel zastoj vendarle redčiti.

Medtem ko so informativni portali Darsa na ljubljanski zahodni obvoznici opozarjali na zastoj, je bil portal pri Brezovici – torej ob zadnjem mogočem izvozu z avtoceste – pred slabe pol ure še ugasnjen. Vozniki niso zapustili avtoceste, temveč so se ujeli v dolg zastoj.

Dars: Zaradi okvare je portal ugasnjen že tri mesece

 

"Portal pri Brezovici ima 'napako v vrstici'. To pomeni, da je napaka na prikazovalniku in v primeru kakšne podane vsebine na portalu, bi ta bila delno popačena. Zato se iz preventivnega razloga na portal ne podajajo vsebine, vendar se kot nadomestilo temu portalu uporabljata portala pred razcepom Kozarje iz zahodne in južne obvoznice," so nam pojasnili na Darsu,

Eden izmed ključnih informativnih portalov, ki omogoča umik na Brezovici pred vožnjo na primorsko avtocesto, je ugasnjen že tri mesece. Težave so se pojavljale že leto in pol, nato so ga ugasnili. Pri Darsu priznavajo, da bodo morali portal zaradi starosti in nedobavljivosti nadomestnih delov zamenjati z novim.

Video: Na avtocesti proti Primorski je hitro nastal dolg zastoj

Ne spreglejte