Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2019,
7.09

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

3

Natisni članek

vipavska hitra cesta promet promet zastoj zastoj Dolenjska

Petek, 19. 4. 2019, 7.09

5 let

Prometni infarkt: na vipavski hitri cesti kar dve prometni nesreči #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

3

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Vipava v smeri Italije sta se dopoldne zgodili dve prometni nesreči, zaradi katerih je bila več ur zaprta polovica hitre ceste. Novogoriški policisti so sporočili, da je prvo nesrečo povzročil 23-letni voznik kombija, ki je med prehitevanjem oplazil tovorno vozilo. Vzrok za drugo nesrečo je bila neprilagojena hitrost.

Ob 7.46 so bili novogoriški policisti obveščeni o prvi prometni nesreči na omenjenem odseku hitre ceste. Ugotovili so, da je 23-letni voznik kombija - šlo je za državljana Moldavije - peljal po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi.

Na vipavski hitri cesti kar dve prometni nesreči

Ko je pripeljal do mesta, kjer se izvaja delo na cesti, je začel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 56-letni državljan Romunije. 23-letni moldavski voznik je s sprednjim desnim delom osebnega avtomobila oplazil levo stran priklopnika tovornega vozila, nato pa je omenjeni voznik kombija s sprednjim levim delom trčil v odbojno ograjo.

Kombi je odbilo v desno, neposredno pred tovorno vozilo, kjer se je zgodilo trčenje. 56-letni voznik tovornega vozila je trčil v desni bočni del kombija. Kombi je potem odbilo v desno, kjer je s sprednjim desnim delom trčil v betonski blok, nato pa ga je odbilo nazaj v levo, kjer je vozilo s sprednjim delom obstalo na sredini vozišča.

V prometni nesreči sta bila 23-letni voznik kombija in 36-letni sopotnik v njegovem vozilu lažje poškodovana, na kraju nesreče sta prejela zdravniško pomoč. Kasneje so reševalci 23-letnega moldavskega voznika odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so 23-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve izrekli 120 evrov globe.

Ob 8.21 so bili novogoriški policisti obveščeni o drugi prometni nesreči na prej omenjenem odseku hitre ceste, tokrat v predoru. Nesrečo je povzročil 42-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 48-letni voznik.

Ta je imel poleg sebe še 48-letno sopotnico, ki se je v nesreči poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico. Ukrep, ki ga bodo izrekli povzročitelju nesreče, bo odvisen od resnosti poškodbe, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Tovornjak zaneslo na nasprotni vozni pas

Dolenjska avtocesta med priključkoma Šmarje - Sap in Cikava proti Novemu mestu je bila včeraj več ur zaprta. Nesreča se je zgodila okoli 17. ure, ko je tovornjak zaradi počene pnevmatike zaneslo. Prebil je varnostno ograjo med obema pasovoma in prevrnjen pristal na nasprotnem voznem pasu proti Novemu mestu. S tovornjaka je na avtocesto padel še bager, voznik je bil lažje poškodovan.

Video: Kaja Kovačič


Zastoj je segal na južno ljubljansko obvoznico in mimo razcepa Kozarje na zahodno obvoznico do Kosez ter na severno obvoznico. Proti Novemu mestu je bila kolona vozil dolga 11 kilometrov, v smeri prestolnice pa dva kilometra.

Dolenjska avtocesta
Avtomoto Počilo na dolenjski avtocesti, nastali so zastoji #foto #video

Ne spreglejte