Močno vinjen slovaški pilot nameraval vzleteti z 99 potniki

Slovaški pilot se je v Kanadi usedel na kapitanski sedež na boeingu 737 in nameraval vzleteti z 99 potniki, a je še pred njihovim prihodom na svojem sedežu močno vinjen zaspal.

Letalo nizkocenovnega prevoznika Sunwing je z manjšo zamudo poletelo z novim pilotom. Letalo nizkocenovnega prevoznika Sunwing je z manjšo zamudo poletelo z novim pilotom. Foto: Wikimedia Commons

Kokpit boeinga 737. Fotografija je simbolična. Kokpit boeinga 737. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters Ko je kopilot nizkocenovnega letalskega prevoznika Sunwing vstopil v kokpit boeinga 737 in na kapitanskem mestu našel spečega Miroslava Gronycha iz Slovaške, se je znašel v nezavidljivem položaju. Skupaj s kabinskim osebjem je namreč ugotovil, da je kapitan letala močno vinjen in da je prav zato zaspal, poročajo ameriški mediji.

Na letalu je bilo 99 potnikov

Zgodilo se je na letališču v Calgaryju. Letalo z 99 potniki bi moralo poleteti proti Rangini, od tam pa še v Winnipeg in naprej v Cancun v Mehiki. Že letališko osebje je zaznalo nenavadno obnašanje slovaškega pilota, ki v Kanadi dela na podlagi delovne vize. Pilota je policija aretirala in ga obtožila upravljanja letala pod vplivom alkohola. Dve uri po aretaciji je bila raven alkohola v krvi še vedno trikrat višja od dovoljene.

Tudi če slovaški pilot ne bi zaspal, bi težko skril svojo vinjenost. Pilota morata pred vzletom opraviti dolg in natančen postopek priprave. Letalo sicer ni zapustilo svojega parkirnega mesta na letališču, z manjšo zamudo pa je nato poletelo z drugim pilotom na krovu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano