Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
10.47

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

gospodarska vozila Volkswagen caddy Volkswagen

Petek, 21. 2. 2020, 10.47

4 leta, 2 meseca

Meja med osebnim avtom in dostavnikom je vse manjša #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Caddy je že zdavnaj prerasel okvire svoje namembnosti in se iz lahkega gospodarskega vozila spremenil v najljubšega sopotnika aktivne družine. Pri Volkswagnu so predstavili peto generacijo, ki želi s posodobljenim videzom še bolj zabrisati meje med dostavnim in družinskim avtom.

Volkswagen caddy | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Caddy je končno prešel s stare in precej zastarele arhitekture na novo arhitekturo MQB. Kljub temu bo še naprej na voljo kot tovorno lahko gospodarsko vozilo ali pa kot družinski potovalnik z maksimalno sedmimi sedeži. Pri nas bo na voljo tudi v različici s podaljšanim medosjem, v takšnega caddyja z oznako maxi bosta šli kar dve evropaleti.

Kako skriti njegov dostavni značaj?

Volkswagnova oblikovalska ekipa je imela tokrat nalogo, da s pomočjo najnovejšega oblikovnega podpisa znamke poskrbi za preporod Volkswagen caddy | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen caddyja. Poleg nekoliko bolj zaobljene oblike, ki prinaša znatno aerodinamično izboljšanje (koeficient zračnega upora se je z 0,33 spustil na 0,30), je caddy dobil še nove žaromete, drugačno masko hladilnika z novim korporativnim logotipom, mreža v odbijaču pa je zdaj obarvana v barvo karoserije. Na zadku so namestili najvišje žaromete v zgodovini modela, raztezajo se skoraj do strehe, napis caddy se je zdaj preselil na sredino prtljažnih vrat.

Čeprav gre predvsem za delovnega konja, je seznam opcijske opreme enako dolg kot pri osebnem vozilu. Na njem ne manjka niti možnost dokupa panoramske strehe, žarometov LED, brezstičnega zagona avtomobila ali pa ogromnega 15,4-palčnega zaslona večopravilne enote.

Od različice je odvisno število vrat - zadaj so lahko velika prtljažna vrata, ki se odpirajo navzgor, ali dvojna stransko odpirajoča se vrata. Zadnja drsna vrata so lahko nameščena le na eni strani ali na obeh, prav vsa vrata pa se lahko ob doplačilu odpirajo tudi električno.

Volkswagen caddy | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Dizel, bencin in zemeljski plin. Manjka le elektrika.

Prenovljeni motorji bodo poskrbeli predvsem za manj hrupa med vožnjo, večjo učinkovitost in prinesli manjše stroške lastniku. Dizelski imajo vgrajen nov sistem dveh injektorjev za doziranje sečnine AdBlue, na voljo pa bodo tudi v kombinaciji s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Seznam motorjev bodo dopolnili še 1,5-litrske bencinske različice in motor na stisnjen zemeljski plin.

Pri Volkswagnu so peto generacijo svojega družinsko uporabnega dostavnika prikazali na številnih fotografijah, a med njimi ni bilo niti ene fotografije notranjosti. Za zdaj bomo morali verjeti zapisu Nemcev, da bo caddy v notranjosti lahko opremljen z digitalnimi merilniki in številnimi varnostnimi pomagali. Manjkala ne bosta niti pametni tempomat in asistent za olajšano manevriranje s prikolico.

Ne spreglejte