SiolNET. Avtomoto Novice
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
BMW i3

Le še do julija: BMW bo ustavil njegovo proizvodnjo

1,56

termometer

BMW i3s
Proizvodnja modela BMW i3 se bo končala letos julija. Foto: Gašper Pirman

Po devetih letih in četrt milijona prodanih avtomobilih bo BMW ustavil proizvodnjo vozila i3. Nasledila ga bosta tako novi iX1 kot tudi naslednja generacija električnega minija.

BMW je i3 predstavil že pred desetimi leti in bil z njim eden prvih na takratnem trgu elektromobilnosti. Za svoj čas je bil i3 oblikovno in z vidika materialov zelo napreden avtomobil in še danes se zdi predvsem v notranjosti zelo moderen. Toda pri BMW snujejo drugačne načrte in njegovo vlogo bo prevzel načrtovani iX1, so za britanski Autocar potrdili pri BMW.

Proizvodnja i3 se bo končala letos julija, ko bodo skupno v teh desetih letih izdelali okrog 250 tisoč vozil.

Že letos bodo pokazali električnega iX1

Novi iX1 sicer ne bo povsem enak avtomobil, saj bo to električni crossover na osnovi tretje generacije modela X1. Avtomobil bodo predstavili še letos. Čeprav so sprva zanj načrtovali proizvodnjo v Debrecenu na Madžarskem, ga bodo do leta 2024 predvidoma vseeno izdelovali v Regensburgu.

Praznino ob odhodu i3 bo delno zapolnila tudi druga generacija minija electric, ki ga BMW razvija skupaj s kitajsko družbo Great Wall. 

Kljub svoji starosti je i3 še danes v notranjosti zelo moderen in poseben avtomobil. Kljub svoji starosti je i3 še danes v notranjosti zelo moderen in poseben avtomobil. Foto: Gašper Pirman

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin