SiolNET. Avtomoto Novice
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriptomilijonarji več plačujejo za digitalne kot "prave" avtomobile

0,31

termometer

Nissan | Septembra lani je neznana oseba za NFT, s katerim je bila povezana 3D-upodobitev nissana GT-3, odštela 2,3 milijona ameriških dolarjev. Pravega fizičnega nissana GT-3 lahko sicer iz trgovine odpeljete za 200 tisoč ameriških dolarjev. | Foto: Nissan
Septembra lani je neznana oseba za NFT, s katerim je bila povezana 3D-upodobitev nissana GT-3, odštela 2,3 milijona ameriških dolarjev. Pravega fizičnega nissana GT-3 lahko sicer iz trgovine odpeljete za 200 tisoč ameriških dolarjev. Foto: Nissan

Nov lamborghini huracan vas bo stal okoli 200 tisoč evrov. Cena je za navadnega smrtnika seveda visoka, vendar ne za kriptomilijonarje, ki so za posnetek eksplozije luksuznega avtomobila pripravljeni odšteti več kot pa za samo vozilo.

Čeprav je trg kriptovalut v zadnjih mesecih izgubil stotine milijard evrov, pa kritpomilijonarji še vedno zapravljajo denar za "zelo čudne stvari". Tako so v zadnjem letu dni za kriptovlagatelje postali "zanimivi" nezamenjlivi kriptožetoni (znani tudi kot NFT), povezani z luksuznimi vozili. In kot poroča tehnološki medij The Next Web, so v mnogih primerih NFT-ji krepko dražji od pravih luksuznih vozil. V nadaljevanju članka vam predstavljamo štiri ekscesne primere, ko so posamezniki za NFT-je, povezane z luksuznimi vozili, odšteli astronomske vsote.

Nissan GT-3

Septembra lani je neznana oseba za NFT, s katerim je bil povezana 3D-upodobitev nissana GT-3, odštela 2,3 milijona ameriških dolarjev. Pravega fizičnega nissana GT-3 lahko sicer iz trgovine odpeljete za 200 tisoč ameriških dolarjev.

Nissan | Foto: Nissan Foto: Nissan

Lamborghini huracan

Nov lamborghini huracan vas bo stal okoli 200 tisoč ameriških dolarjev. NFT, ki je bil povezan z videoposnetkom eksplozije pravega huracana, pa je neznana oseba februarja letos kupila za 250 tisoč ameriških dolarjev.

DeLorean DMC-12

Za legendarni avtomobil DeLorean DMC-12, ki je svetovno slavo pridobil zaradi trilogije filmov Nazaj v prihodnost, boste pri prodajalcu vozil v ZDA odšteli okoli 50 tisoč ameriških dolarjev. Za najdražji NFT iz kolekcije obdelanih fotografij vozila (če vam bo NFT sploh uspelo dobiti, ker jih je umetnik vse razprodal), pa boste odšteli malo manj kot 200 tisoč ameriških dolarjev.

delorean | Foto: https://delorean40nft.com/ Foto: https://delorean40nft.com/

Logo

Presenetljivo, najdražji prodani NFT, povezan z osebnimi avtomobili, pa je pravzaprav le logotip. Lastnik zanj zahteva več kot 8,5 milijona ameriških dolarjev.

Logo | Foto: Morabira Logo Designs NFT Collection Foto: Morabira Logo Designs NFT Collection Bitcoin_2 Posel danes Kriptomilijarderji tudi uradno v bankrot Elon Musk, Tesla Posel danes Nad Muska se zgrinjajo črni oblaki, tožijo ga za 258 milijard dolarjev Amy Peck Digisvet Tako bo videti prihodnost in tu je denar že danes #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin