SiolNET. Avtomoto Novice
1,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Novo v Sloveniji: mercedes razred A limuzina

Katarina Čas se je odpeljala z novim #foto

1,97

termometer

Mercedes razred A limuzina | Igralka Katarina Čas ob novem mercedes-benzu razreda A v limuzinski izvedbi. | Foto: Gregor Pavšič
Igralka Katarina Čas ob novem mercedes-benzu razreda A v limuzinski izvedbi. Foto: Gregor Pavšič

Mercedes-Benz je v Slovenijo prvič pripeljal limuzinsko izvedbo svojega osnovnega razreda A, ki dopolnjuje ponudbo klasične kombilimuzine in je za določene voznike tudi alternativa bolj vpadljivemu mercedesu CLA. S takim avtomobilom zdaj naokrog vozi tudi slovenska igralka Katarina Čas.

Mercedes Anže Kopitar Avtomoto Anže Kopitar prispel v Slovenijo in dobil nov avto #foto

Razred kompaktnih avtomobilov je za Mercedes-Benz zelo pomemben že na globalni ravni premijskega trga, še bolj pa v Sloveniji. Tu predstavlja kar dve tretjini celotne prodaje. Novost je zdaj limuzinska izvedba razreda A, ki tradicionalno sicer ni pisana na kožo evropejskim kupcem. Izdelali so jo predvsem zaradi povpraševanja v ZDA in na Kitajskem.

Nekoliko daljši od kombilimuzine in s priročno funkcijo odpiranja zadnjih vrat

V primerjavi s klasično kombilimuzino ima novi avtomobil nižji koeficient aerodinamike, dodatnih 50 litrov prtljažnega prostora, možnost odpiranja zadnjih vrat z "brco" pod odbijač in 13 centimetrov dodatnega zadnjega previsa. Malenkostno manj je prostora za glave potnikov zadaj, a po mnenju Mercedesa še vedno dovolj, da je primerna za družino z enim otrokom.

V primerjavi s kombilimuzino je limuzina približno 1.300 evrov dražja. Omenjeni CLA je bolj vpadljiv in načeloma tudi meri na drug krog kupcev. Od limuzinskega A je daljši za 14 centimetrov in ima 60 litrov več prtljažnika. Cenovno je za slabe tri tisočake dražji.

Spredaj omembe vrednih razlik ni, bistvo se skriva v zadku. Limuzinske izvedbe so v Evropi sicer tradicionalno v senci kombilimuzin. | Foto: Gregor Pavšič Spredaj omembe vrednih razlik ni, bistvo se skriva v zadku. Limuzinske izvedbe so v Evropi sicer tradicionalno v senci kombilimuzin. Foto: Gregor Pavšič

V primerjavi s klasično kombilimuzino ima novi avtomobil nižji koeficient aerodinamike, dodatnih 50 litrov prtljažnega prostora, možnost odpiranja zadnjih vrat z "brco" pod odbijač in 13 centimetrov dodatnega zadnjega previsa.  | Foto: Gregor Pavšič V primerjavi s klasično kombilimuzino ima novi avtomobil nižji koeficient aerodinamike, dodatnih 50 litrov prtljažnega prostora, možnost odpiranja zadnjih vrat z "brco" pod odbijač in 13 centimetrov dodatnega zadnjega previsa. Foto: Gregor Pavšič

 

Novost v Sloveniji sta tudi prenovljena modela GLC in GLC coupe, ki smo ju letos že preizkusili na predstavitvi v Nemčiji. Prenovljeni GLC bo v Sloveniji stal od 49 tisočakov naprej, GLC coupe je od pet do šest tisoč evrov dražji.

Avtomoto Od gorivnih celic do dizla: ta mercedes pozna vse #foto

Kakšni bodo razpoložljivi pogoni?

Limuzinski razred A bo v Sloveniji sprva na voljo z 1,5-litrskim dizelskim motorjem in dvema bencinskima motorjema (1,4-litrski in dvolitrski) v več zmogljivostnih različicah.

Moč bencinskih motorjev je v razponu od osnovnih 100 kilovatov do 225 kilovatov pri različici AMG 35. Osnovni limuzinski A bo stal slabih 28 tisoč evrov, tisti z vsaj dvolitrskim motorjem pa vsaj 33.540 evrov. Cena dizelske različice se začne pri 30.670 evrih.

Še letos bo limuzinski A na voljo še z dodatnima dizelskima motorjema (110 kW in 140 kW), prav tako pa tudi z možnostjo priključno hibridnega pogona. Prihodnje leto med drugimi novostmi sledi tudi najzmogljivejši AMG A45 S 4MATIC (310 kW).

Mercedes razred A limuzina | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Mercedes razred A limuzina | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Mercedes razred A limuzina | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Mercedes razred A limuzina | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin