Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2016,
8.53

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Continental

Natisni članek

advertorial zimske gume pnevmatike Continental zima sneg zimska rekreacija

Petek, 4. 11. 2016, 8.53

2 meseca, 1 teden

Zimske pnevmatike Continental

Kako zagotoviti, da vas sneg in mraz ne bosta prikrajšala za varnost in udobje med zimsko vožnjo?

Vsebino omogoča Continental
sneg, cesta, zima | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko se jesen nezadržno premika v drugo polovico, se bliža tudi 15. november, dan, ko je v Sloveniji in mnogo drugih evropskih državah vozila treba opremiti z zimskimi pnevmatikami (ali verigami v pripravljenosti). Kaj moramo vedeti o tem in kako se ustrezno pripraviti?

Z  bližajočo se zimo se dnevi krajšajo in postajajo vedno hladnejši, večja pa je tudi verjetnost snega, ki predvsem neustrezno opremljenim vozilom povzroča preglavice in varnostna tveganja. Zato je pomen primerne in kakovostne zimske pnevmatike veliko večji kot zgolj izpolnjevanje predpisanega zakona in izogibanje zagroženim kaznim. Pnevmatika je namreč edini vmesnik med vozilom in podlago ter, zlasti v zahtevnejših zimskih razmerah, odločilen dejavnik varnosti in udobja.

Ne le sneg, tudi mraz ni primeren za letne pnevmatike!

Toda ni le sneg ta, ki spreminja razmere na cestišču v poznojesenskem in zimskem času: celo ob popolnoma suhem cestišču se na temperaturah pod približno sedmimi stopinjami Celzija letne pnevmatike začnejo obnašati drugače in niso več najbolj funkcionalne.

#VIDEO: Zakaj priporočamo uporabo zimskih pnevmatik od oktobra do aprila:

Zato je dobro vedeti, da v vseh zimskih razmerah le kakovostna zimska pnevmatika zagotavlja primerno delovanje in s tem tudi varnost voznika, potnikov in vseh drugih udeležencev v prometu.

Zima lahko neprijetno preseneti z neugodnimi voznimi razmerami, ki za ustrezno varnost in udobje narekujejo primerno in kakovostno zimsko pnevmatiko. | Foto: Thinkstock Zima lahko neprijetno preseneti z neugodnimi voznimi razmerami, ki za ustrezno varnost in udobje narekujejo primerno in kakovostno zimsko pnevmatiko. Foto: Thinkstock

Od prvega dneva predani varnosti brez kompromisov

Varnost brez kompromisov za užitek v vožnji in udobje – prav to je cilj, ki si ga je nemška družba Continental zastavila ob ustanovitvi pred 145 leti in na katerem vztraja ves čas. Za uresničevanje tega cilja danes dela več kot 200 tisoč njihovih zaposlenih v 53 državah sveta.

O njihovi uspešnosti pričajo številne inovacije in rešitve iz njihovih razvojnih laboratorijev in proizvodnih obratov ter doseganje najboljših rezultatov zavorne učinkovitosti – tiste, ko odločajo delčki sekunde in vsak posamezni meter. Na 575 testih od leta 2007 je Continental kar 454-krat prejel najvišjo oceno priporočljivosti.

Avtomobilski proizvajalci dobro vedo, kje so doma kakovostne pnevmatike

Takšno zanesljivost prepoznavajo tudi avtomobilski proizvajalci: skoraj vsak tretji nov avtomobil v Evropi ima nameščene prav pnevmatike proizvajalca Continental – še eno jamstvo, da bodo v zimskem (in tudi poletnem) obdobju pnevmatike Continental prava izbira za vaše vozilo.

Continentalov spletni iskalni pnevmatik: do prave zimske ali tudi kakšne druge pnevmatike v le nekaj hitrih korakih. | Foto: Continental Continentalov spletni iskalni pnevmatik: do prave zimske ali tudi kakšne druge pnevmatike v le nekaj hitrih korakih. Foto: Continental

Z nekaj kliki do primerne pnevmatike

Ob nakupu pnevmatike je treba vedeti najmanj velikosti pnevmatike, ki spadajo k posameznemu vozilu. Med oznakami na vsaki pnevmatiki pa je tudi navedba hitrostnega razreda (do katere hitrosti deluje brezhibno), oznaka, ali gre za zimsko ali letno pnevmatiko, in še nekatere druge, ki razkrivajo temeljne značilnosti pnevmatike.

Še lažji pa bo nakup pnevmatike z nasvetom spletnega iskalnika pnevmatik na slovenskih spletnih straneh družbe Continental. Izbrati je treba model vozila, letnik proizvodnje, tip motorja, letno obdobje in vrsto pnevmatike, nato bo spletno orodje v hipu predlagalo vse primerne modele pnevmatik Continental, seveda že s primernimi velikostmi.

Zvezda letošnje jeseni z oceno vzorno

Continental WinterContact TS860 – ocena: vzorno | Foto: Continental Continental WinterContact TS860 – ocena: vzorno Foto: Continental Ponudbi zimskih pnevmatik Continental, serijama WinterContact in ContiWinterContact, se je letos jeseni pridružila nova WinterContact TS 860, ki je že pri prvem preizkusu ugledne nemške avtomobilske revije Auto Bildt dobila oceno vzorno.

Nova Continentalova zimska pnevmatika WinterContact TS 860 z naprednimi tehnologijami kompaktnim in srednje velikim vozilom zagotavlja največjo varnost v vseh zimskih razmerah. Maksimalno zavorno učinkovitost v vseh zimskih vremenskih razmerah zagotavlja skrbno formulirana in preizkušena gumena zmes z dodatkom silike Cool Chili, tehnologija drenažne plasti Liquid Layer Drainage pa skrajša zavorno pot na pomrznjenih in poledenelih cestah. Zasneženi zavoji ne bodo več ovira ali varnostno tveganje, kar zagotavlja tehnologija Snow Curve+.

Ne spreglejte