SiolNET. Avtomoto Novice
1,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bo Fiat rešil tovarne v Italiji

1,41

termometer

Alfa romeo stelvio
Alfa Romeo bo po stelviu izdelovala še drugi športni terenec. Foto: PRIMA

Koncern Fiat Chrysler (FCA) bo do leta 2021 v prestrukturiranje italijanskih tovarn vložil pet milijard evrov.

Koncern FCA namerava v svoje nekatere tovarne v Italiji vložiti pet milijard evrov in jih s tem pripraviti na proizvodnjo novih športnih terencev in električnih avtomobilov, je poročal Bloomberg.

Iz Italije novi športni terenec Alfe Romeo in električni fiat 500

Vodstvo FCA je po srečanju s predstavniki sindikata zaposlenih potrdilo proizvodnjo dveh novih avtomobilov. Dodatni športni terenec Alfe Romeo bodo izdelovali v Pomiglianu pri Neaplju, električnega fiata 500 pa v Torinu (tovarna Mirafiori).

Obenem bodo jeepa compasa izdelovali v Melfiju v srednji Italiji. S tem je Fiat ovrgel možnost zapiranja svojih italijanskih tovarn, v katerih so sicer do zdaj težko zapolnjevali proizvodne kapacitete.

FCA bo v Italiji skupno izdeloval trinajst novih oziroma prenovljenih produktov koncerna. S tem bodo predvidoma povečali dobičkonosnost teh tovarn. V tretjem četrtletju je kar 97 odstotkov dobičkaza FCA nastalo na področju Severne Amerike.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • renata1 / 02.12.2018. ob 08:44 +1 0

    Fiat, na žalost bo kmalu konec pravljice na kateri so zaspali. Japonci in Korejci bodo pokupili tovarne. Fičo pa bo še dragocen nostalgik.

    +1 0
delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin