Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
8. 8. 2024,
7.40

Osveženo pred

4 ure, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
električni avtomobili požar Južna Koreja

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 7.40

4 ure, 3 minute

Južna Koreja

Južna Koreja: po velikem požaru zanimiv ukrep oblasti?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Volkswagen ID 4 baterija | Bodo morali proizvajalci uradno objaviti dobavitelja električnih baterij? Fotografija je simbolična.  | Foto Volkswagen

Bodo morali proizvajalci uradno objaviti dobavitelja električnih baterij? Fotografija je simbolična.

Foto: Volkswagen

Po nedavnem požaru električnega mercedesa v korejski podzemni garaži bodo oblasti domnevno sprejele nekatere zaščitne ukrepe.

Konec prejšnjega tedna je zagorelo v podzemni garaži v Seulu, močan požar se je začel na tam nekaj dni parkiranem mercedesu EQE. Vzroki požara, ki so ga ujele nadzorne kamere, še ni znan.

požar EQE
Avtomoto Zagorel električni mercedes, 20 ljudi v bolnišnico #video

Obvezno razkritje dobavitelja baterij?

Po poročanju južnokorejskih medijev oblasti že načrtujejo nekatere zaščitne ukrepe. Tako naj bi morali proizvajalci avtomobilov uradno objaviti dobavitelja baterij svojih električnih avtomobilov, česar jim trenutno ni treba storiti. Obvezen podatek je le kapaciteta baterij, ne njihov vir. Pri gorečem mercedesu je baterije dobavilo kitajsko podjetje Farasis Energy. Korejske oblasti obvezne objave dobavitelja baterij še niso potrdile.

EQE ima baterije tipa NMC. V avtomobile vse hitreje prihajajo (sploh na Kitajskem in v ZDA) baterije tipa LFP, ki so še veliko odpornejše na tako imenovane toplotne pobege. Ker so obenem cenejše in tudi odpornejše na degradacijo kapacitete, jih najdemo v vse več novih avtomobilih.

Požari v podzemnih garažah niso nov pojav

Po podatkih gasilske in intervencijske organizacije iz Seula je med letoma 2013 in 2022 v južnokorejskih podzemnih garažah izbruhnilo 1399 požarov. Od tega so jih različnim avtomobilom pripisali 43 odstotkov.

Ne spreglejte