Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
9.26

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana d.o.o.

Natisni članek

advertorial ford kuga avtomobil Ford

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 9.26

2 meseca, 2 tedna

FORD KUGA

Idealno družinsko vozilo? Ta avtomobil za to ponuja obilo razlogov.

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana d.o.o.

Avtomobil bi radi uporabljali za vsakdanje obveznosti, a tudi za preživljanje prostega časa s svojo družino. Pogosto se odpravite v hribe, smučat, radi odkrivate nove dežele, na morje vas vleče večkrat na leto. Iščete prostoren, funkcionalen avtomobil z nizko porabo, najsodobnejšimi, naprednimi tehnologijami ter varnostnimi mehanizmi, tudi ekološki odtis za vas ni zanemarljiv. Iščete preprosto nekaj, kar bi vam olajšalo življenje v avtu in ob njem. Nakup družinskega avtomobila, posebej takega za aktivne družine, dandanes vsekakor ni lahka odločitev. Kaj in kako izbrati? Obilje vsega in dobro razmerje med danimi funkcionalnostmi ter ceno ponuja Ford Kuga, na voljo so priključni hibrid, klasični hibrid ali EcoBoost bencinski motor.

Ford kuga | Foto: Ford Foto: Ford

Prioritete v življenju se hitro spreminjajo. Če so nas v samskem stanu ali v življenju v paru pri nakupu avtomobila bolj mikale lastnosti, ki so božale naše srce in čustva, se s prihodom otrok stvari spremenijo. Družinsko vozilo mora biti pravi multipraktik, zato ga je treba izbrati še posebej pozorno.

Aktivne družine potrebujejo pravega zaveznika za svoje vsakodnevne avanture. Mora biti varčen, udoben in varen. Srednje velik SUV Ford Kuga bi lahko bil prav to, kar potrebujejo aktivne družine. Gre za idealen družinski SUV? Za to obstaja mnogo razlogov.

Ford Kuga je bil razvit v tesnem sodelovanju z uporabniki športnih terencev, zato navduši s posebnim slogom, ki bo na raznovrstnih poteh v pomoč aktivni družini. Čudovito oblikovani model Ford Kuga je vsestranski, eleganten, varčen in prostoren, z najsodobnejšimi tehnologijami pa poskrbi za to, da so vožnje udobnejše, varne in manj stresne.

Prefinjeno, sodobno oblikovana zunanjost

Kje začeti? Najbolje s prefinjeno, sodobno oblikovano zunanjostjo vozila. Ford Kuga je v novi različici še bolj aerodinamičen, s svežimi, elegantnimi, a tudi dinamičnimi linijami pa bo zadovoljil tako tiste, ki na prvo mesto postavljajo estetiko, kot tiste, ki bolj cenijo športne obline z visoko postavljeno kabino z velikimi steklenimi površinami.

Dinamično zasnovana notranjost

Vstopimo v kabino, kjer so prav tako hitro opazni tekoče linije, prefinjenost, oblazinjenost z usnjem, izjemen razgled skozi panoramsko stekleno strešno okno ter vseprisoten občutek živahnega gibanja, ki prežema vsak oblikovni element Kuge.

Posebnost Kuge je nov sistem Infotainment, del katerega je 12,3-palčni zaslon instrumentne plošče z zaobljenim zaslonom. Ta ima poleg estetskega vidika tudi druge prednosti. Voznik lahko na njem na primer preprosto in hitro spreminja poglede in prikaz informacij o vožnji, ki so zanj pomembne v natanko določenem trenutku vožnje. Instrumenta plošča v "pravih barvah" z visoko ločljivostjo jasno prikaže sporočila in simbole.

Kuga je napredno povezana, in sicer prek sistema FordPass – če ste lastnik nove Kuge in imate naloženo aplikacijo Ford Pass, se lahko na daljavo povežete s svojim vozilom in preverite količino goriva in stanje napolnjenosti ter od koderkoli zaklenete in odklenete vrata.

Vozilo premore številne najsodobnejše tehnologije za priročnost in udobje, vključno z brezžičnim polnjenjem telefona in glasovnim upravljanjem sistema za informacije in razvedrilo. Za osupljivo zvočno izkušnjo bo poskrbel vrhunski zvočni sistem B&O.

Gledano v celoti, dinamično zasnovana notranjost Forda Kuge zagotavlja popolno svobodo za prilagajanje vsaki poti.

Ford kuga | Foto: Ford Foto: Ford

Prostornost in praktičnost

Pri izbiri avtomobila za aktivne družine je predvsem pomembno, da družinam ostanejo na voljo prostorni avtomobili. Takšni, v katere lahko poleg staršev zlahka skočijo trije otroci in velik družinski pes. Med dobre lastnosti Kuge lahko brez težav štejemo tudi odlično prostornost in praktična odlagalna mesta. Ford Kuga je nedvomno zasnovan z mislijo na praktičnost. Vozilo ima številne odlagalne površine in predale, kjer lahko družina shranjuje svoje osebne predmete in pripomočke. Poleg tega ima vozilo tudi funkcijo samodejnega odpiranja in zapiranja prtljažnih vrat, kar olajša nalaganje in razkladanje prtljage.

Prostorna notranjost Forda Kuge ponuja veliko prostora za potnike in prtljago. Ima dovolj prostora za pet potnikov, kar je idealno za družine srednje velikosti. Potrebujete prostornejši prtljažnik za prevoz obilice opreme ali želite potnike na zadnjih sedežih razvajati z razkošjem dodatnega prostora? Brez težav. Kugina vitka silhueta skriva največjo prostornost v tem razredu. Potniki na zadnjih sedežih imajo izjemno veliko prostora za noge, z vzdolžnim pomikom sedežev v drugi vrsti Kuge pa je mogoče prilagoditi prostor v prtljažniku. Glede na želje in potrebe lahko prilagodljive zadnje sedeže vzdolžno premikate in s pomikom naprej prostornino prtljažnika povečate za 67 litrov (skupna prostornina za prtljago znaša do 645 litrov), da vam ne bo treba ničesar puščati doma.

Ford kuga | Foto: Ford Foto: Ford

Tehnologija in užitek v vožnji z roko v roki

Da bo vaša vozna izkušnja bolj udobna in prijetna, Ford Kuga ponuja vrsto tehnologij, tudi Ford Co-Pilot 360, prilagodljivi tempomat in tehnologijo za centriranje voznega pasu. Vozilo je opremljeno s številnimi funkcijami, ki zagotavljajo udobno in varno vožnjo za vse potnike. Obenem vam številne dovršene tehnologije pomagajo izpopolniti vsako vožnjo in dopolniti siceršnji življenjski slog.

Fordova tehnologija Co-Pilot 360 pomaga upravljati pospeševanje, zaviranje in celo usmerjanje.

Aktivni tempomat lahko samodejno ustavi vozilo in nato spet spelje, ko to omogoča promet. Za manj stresa med vožnjo pa lahko celo pomaga, da je vozilo v sredini voznega pasu.

Projekcijski zaslon vozniku omogoča, da pogleda ne odmika od prometa, povsem avtomatizirane parkirne manevre pa sproži s pritiskom na gumb.

Druge dovršene tehnologije zaznavajo vozila v voznikovem mrtvem kotu in nadzirajo cesto pred vozilom, da voznika opozorijo na možnost zastojev.

Prilagodljivi žarometi lahko predvidijo potek ceste pred vozilom in samodejno prilagodijo kot za maksimalno vidljivost, dolge luči brez bleščanje pa preprečijo slepljenje drugih potnikov.

Ford kuga | Foto: Ford Foto: Ford

Najvišja stopnja varnosti za potnike in druge udeležence

Nič ni pomembnejše kot varnost, zato naj bo ta pri nakupu novega vozila za vašo družino na prvem mestu. Ford Kuga si je prislužil varnostno oceno s 5 zvezdicami Euro NCAP, vodilne neodvisne varnostne organizacije v Evropi, zaradi svoje izjemne sposobnosti, da pomaga zaščititi vas in vaše sopotnike. V praksi to pomeni, da premore številne elemente aktivne in pasivne varnosti. Opremljen je s širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov, od opozarjanja na nevarnost naleta do pametnih sistemov, ki vam pomagajo ohraniti oprijem in stabilnost. Novi Ford Kuga je opremljen z dovršenimi asistenčnimi tehnologijami, ki pomagajo varovati vas, vašo družino in druge udeležence v prometu.

Trajnostno ozaveščene družine imajo kaj izbrati

Ford Kuga je, kot že omenjeno, na voljo z različnimi pogonskimi sklopi. Ne glede na to, ali izberete bencinski, dizelski, hibridni pogon ali priključno hibridno izvedenko, vas bo učinkovito in udobno pripeljal na vaš cilj.

Pa ste vedeli, da je priključno hibridna (PHEV) različica Kuge najbolj prodajan priključni hibrid v Evropi? Z razlogi. Priključni hibrid nedvomno pomeni enega od boljših, zmogljivejših in bolj pre­pričljivih hibridov na trgu, ki se lahko pohvali tudi z vsakdanjo uporabnostjo.

Odlične vozne lastnosti in najučinkovitejša poraba goriva

Ne glede na to, ali izberete bencinski, dizelski, hibridni pogon ali priključno hibridno izvedenko, ki je že drugo leto zapored najbolj prodajan priključni hibrid v Evropi, vas vozne lastnosti ne bodo razočarale. Kuga je sinonim za vozila SUV na področju vozne dinamike tudi zaradi bolj aerodinamično naravnane oblike v primerjavi s predhodnimi različicami.

V povezavi z novimi, zmogljivimi motorji ob dinamičnih značilnostih na eni strani prinaša najučinkovitejšo porabo goriva. Z novimi tehnologijami v sklopu pogonskih motorjev so Fordovi inženirji porabo pri Kugi zmanjšali do 25 odstotkov. Kuga kot najbolj elektrificirani Ford doslej tako zagotavlja izjemno varčno porabo goriva. Tako ima Kuga priključni hibrid porabo samo 1,4 l/100 km.

Kuga priključni hibrid združuje običajni motor in energijo baterije, kar voznikom omogoča, da izberejo najustreznejši pogonski vir. S pritiskom na gumb je na voljo približno 56 km vožnje samo na elektriko. Kugina celovita paleta pogonov vključuje izjemno varčne bencinske motorje EcoBoost in dizelske motorje EcoBlue, pa tudi Fordov novi osemstopenjski samodejni menjalnik s hitrim prestavljanjem.

Ford Kuga vas bo nedvomno navdušila tako na domačem terenu kot tudi na pustolovščinah zunaj mesta. Izberite svojo na Ford Prva izbira.

Ford kuga | Foto: Ford Foto: Ford

Ne spreglejte