Huda nesreča v Srbiji: prevrnjeni volkswagen passat z 12 migranti, trije so umrli

V Srbiji se je ponoči pripetila huda prometna nesreča. Osebni avtomobil je nelegalno prevažal 13 migrantov. Umrli so trije, med njimi tudi otrok. Voznik je s kraja nesreče pobegnil.

Fotografija je simbolična. Fotografija je simbolična. Foto: PU Novo mesto

Trije umrli, poškodovanih tudi pet otrok

Prometna nesreča se je na avtocesti med Beogradom in Nišem zgodila danes zgodaj zjutraj. V ponesrečenem avtomobilu volkswagen passat, ki je imel registrske tablice aleksinške občine, se je stiskalo kar 13 migrantov. Umrla sta dva begunca iz Afganistana in še en otrok. Deset jih je bilo še ranjenih, med njimi pet otrok.

Po poročanju časnika Blic, ki je navedel podatke kliničnega centra v Nišu, so migranti iz Sirije, Afganistana in Iraka.

Voznik, ki jih je peljal v Beograd, je pobegnil s kraja nesreče in o njem za zdaj ni podatkov. Policija ga intenzivno išče.

Nesreča se je zgodila okoli 3.40 severno od Niša, ko se je avtomobil s srbskimi registrskimi tablicami zaletel v zaščitno ograjo.

Na avtomobil so opozarjali že delavci na avtocesti

Blic je poročal, da so avtomobil z migranti že prej opazili zaposleni na neki cestninski postaji in so kolege opozorili, da je na poti v Beograd. Ko so ga skušali ustaviti na drugi cestninski postaji, se voznik ni hotel ustaviti in je z veliko hitrostjo skušal pobegniti. Pri tem se je zaletel v zaščitno ograjo pod podvozom.

Nekaj ranjenih je v kritičnem stanju, enemu migrantu pa so morali amputirati obe nogi, je za RTS potrdil direktor niške urgence Miodrag Lazić. Po navedbah Blica naj bi šlo za žensko.

Na kraj nesreče je prišlo kar osem ekip nujne pomoči, promet proti Beogradu pa je bil ustavljen uro in pol.

Eden od ranjenih Iračanov je za RTS povedal, da so bili prestrašeni in da so voznika, ki je bil pijan, opozarjali in prosili, naj vozi počasneje.

Podobna prometna nesreča se je na jugu Srbije zgodila že februarja lani, ko je bilo v nesreči kombija, v katerem so tihotapili 52 nezakonitih migrantov, ranjenih 42 ljudi. Kombi se je prevrnil na avtocesti blizu Leskovca.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano