Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
23.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Daimler Mercedes-Benz Hidria

Nedelja, 13. 10. 2013, 23.17

8 let

Hidria bo proizvajala del hibridnega pogona za Mercedes-Benzov razred C in E

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Idrijska Hidria bo razvijala in proizvajala lamele za najnovejšo generacijo električnega motorja, ki bo del naprednega hibridnega pogona v osebnih vozilih Mercedes-Benz razreda C in E.

Naprede avtomobilske tehnologije iz Idrije cenijo največji in najuglednejši proizvajalci

Ta novi, tehnološko dovršen elektromotor bo v prihodnosti vgrajen tudi v preostali nabor vozil nemškega koncerna Daimlerja. V Hidrii s tem utrjujejo svoj položaj med uglednimi dobavitelji in vodilnimi ponudniki rešitev v vozilih premijskih blagovnih znamk.

Hidria je v zadnjih letih močno okrepila svojo prisotnost na področju razvoja in proizvodnje kakovostnih, zanesljivih ter izredno natančno narejenih sestavnih delov – lamel in rotorjev – za najsodobnejše elektromotorje. Ti v avtomobilih opravljajo vrsto zahtevnih funkcij in seveda igrajo ključno vlogo pri elektrifikaciji vozil.

V idrijskem podjetju se tega še kako zavedajo, zato njihovi sestavni deli za elektromotorje ustrezajo najzahtevnejšim standardom kakovosti. Njihove rešitve zato zlasti pri hibridih in povsem električnih avtomobilih prispevajo levji delež k udobnejši in varnejši vožnji.

Osredotočajo se na osvajanje tržnega potenciala pri sistemskih dobaviteljih za proizvajalce osebnih in komercialnih vozil, kot so Bosch, Magna, Continental in drugi, so sporočili iz družbe.

Daimler so prepričali pri razvoju električnega superšportnika

Med prvimi s področja neposredne dobave proizvajalcu osebnih avtomobilov je bilo prav partnerstvo, sklenjeno z Daimlerjem. Tedaj je šlo za projekt razvoja popolnoma električnega modela, izjemno zmogljivega mercedes-benza SLS E-cell s kompleksnim električnim pogonom, kjer vsako kolo ločeno poganja svoj elektro motor.

Daimler medtem še naprej investira tudi v svoje hibridne električne pogone, zlasti v nove, visoko dovršene tehnologije in izjemno zahtevne oblike motorja. Hidria je tako v minulih tednih uspela nadgraditi obstoječe sodelovanjeDaimlerjem tudi na tem področju.

Vstopili so namreč v projekt razvoja in v prihodnje tudi serijske proizvodnje lamel za najnovejšo generacijo električnega motorja za hibridni pogon osebnih vozil. Slednji bo prisoten v vozilih znamke Mercedes-Benz razreda C in E, v prihodnosti pa ga bodo vgrajevali v celoten nabor Daimlerjevih vozil.

Izreden uspeh, ki posredno povečuje ugled Slovenije in tudi ostali ponuja priložnosti

Nominacija Hidrie za omenjeni Daimlerjev projekt za družbo predstavlja izreden uspeh, obenem pa tudi potrjuje pravilnost njihove strategije, ki je močno orientirana na področje zelene mobilnosti. Za načrtovanje vseh visokotehnoloških rešitev, dizajna, izdelavo vseh orodij, pripravo ter vodenje projekta bo v celoti skrbela ekipa Hidriinih strokovnjakov iz Slovenije in Nemčije, večina predvidene prototipne in serijske proizvodnje pa je načrtovana na lokaciji Hidrie Bausch v Nemčiji.

Ne spreglejte