Ford F-150 raptor – več peska lahko v zrak požene le še puščavski vihar (video)

Ford spet izziva z bojevitim F-150 raptor, enim najagresivnejših poltovornjakov sploh. Dobrodošli v glasno norišnico robustnega igranja z igračo za drzne fante. Več puščavskega peska lahko v zrak dvigne le še puščavski vihar.

1 / 9

Foto: Ford

2 / 9

Foto: Ford

3 / 9

Foto: Ford

4 / 9

Foto: Ford

5 / 9

Foto: Ford

6 / 9

Foto: Ford

7 / 9

Foto: Ford

8 / 9

Foto: Ford

9 / 9

Foto: Ford

Raptor – boleča operacija za boljše zmogljivosti

Ford F-150 raptor - terenska zver s puščavskimi apetiti Foto: Ford

Ford je januarja letos predstavil prenovljenega raptorja. V operaciji, ki je največ bolečine povzročila privržencem osemvaljnih motorjev, so Fordovi inženirji iz brutalnega poltovornjaka odstranili 6,2-litrski osemvaljni motor s 415 "konji" in ga nadomestili s prisilno polnjenim, 3,5-litrskim šestvaljnikom ecoboost.

Nov pogonski agregat razvije okoli 450 "konjev", okoli 40 več, kot jih je ponujal predhodnik. Z novim motorjem prvič sodeluje Fordov novi desetstopenjski samodejni menjalnik.


Lažji, hitrejši in vozno zmogljivejši

Ford F-150 raptor - terenska zver s puščavskimi apetiti Foto: Ford

Zaradi implementacije lažjih materialov (aluminija je bistveno več) je nov raptor od predhodnika lažji za dobrih 225 kilogramov, obenem pa je njegova strukturna zasnova zaradi uporabe izdatnih količin ultratrdnih jekel močnejša in vzvojno bistveno bolj toga kot prej.

Njegovi vozniki bodo razpolagali s kar šestimi voznimi programi: normal (izhodiščni), street mode (izboljšana lega na asfaltu), weather mode (izboljšan oprijem v dežju, snegu ali na ledu), mud and sand mode (vožnja v blatu in pesku), baja mode (vožnja z visoko hitrostjo po puščavi) in rock mode za plazenje čez najzahtevnejše skalne prepreke.

 

Zver, katere pnevmatike v atraktivnem videu v zrak pljuvajo kubične metre drobnih zrnc peska, je opremljena z izjemno robustnim podvozjem. Sorodni DNK z dirkalnikom Baja pomeni, da so blažilniki delo proizvajalca Fox Racing – njihov hod pa je na obeh oseh okoli 30-centimetrski, kar pomeni bistveno lažje spopadanje s trdovratnimi sipinami in težjimi terenskimi podlagami. Zver, katere pnevmatike v atraktivnem videu v zrak pljuvajo kubične metre drobnih zrnc peska, je opremljena z izjemno robustnim podvozjem. Sorodni DNK z dirkalnikom Baja pomeni, da so blažilniki delo proizvajalca Fox Racing – njihov hod pa je na obeh oseh okoli 30-centimetrski, kar pomeni bistveno lažje spopadanje s trdovratnimi sipinami in težjimi terenskimi podlagami. Foto: Ford

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano