Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
13. 11. 2012,
8.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ford

Torek, 13. 11. 2012, 8.36

6 let, 7 mesecev

Ford B-max – z drsnimi vrati in brez stebrička je vstop prost

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Slovenijo je zapeljal nov Fordov enoprostorec, ki je dimenzijsko manjši od C-maxa, z drsnimi stranskimi vrati in odsotnostjo stebrička B pa predstavlja sveže rešitve za zagotavljanje prostornosti.

Dimenzijsko manjši od C-maxa

Veliko prvih vtisov z majhnim Fordovim enoprostorcem, ki dimenzijsko sodi pod C-maxa, smo dobili že med našo prvo vožnjo okrog Münchna. B-max je kljub majhnosti obdržal praktičnost in zaradi popolnoma novih drsnih stranskih vrat tudi prostornost. B-max je sicer dimenzijsko in prostorninsko manjši od C-maxa, zato ima od njega tudi 130 litrov manjši osnovni prtljažnik, toda zahvaljujoč že omenjenim drsnim vratom nudi sveže in zanimive rešitve.

Drsna stranska vrata in odsotnost stebrička so njegovi glavni aduti

Osrednja točka B-maxa so stranska drsna vrata in odsotnost stebrička B. Fordovi inženirji so odsotnost stebrička nadomestili z dodatno okrepljenim jeklom v stranskih vratih, ki zdaj tvorijo navidezni stebriček.

V praksi to pomeni, da je vstopanje in izstopanje v B-maxa preprosto kot še nikdar. Če odpremo stranska vrata, je tako, kot da bi odstranili celotno stranico vozila. Celotna odprtina je široka meter in pol.

B-max povzema že znane Fordove varnostne tehnologije (sistem proti naletu v mestu, držanje voznega pasu …), serijsko ima tudi dvojno dno prtljažnika, pri Fordu obljubljajo tudi boljšo izolacijo in s tem tišjo notranjost. Stranska stekla bo mogoče odpirati z daljincem.

B-max ima tudi infozabavni sistem Sync in samodejni sistem za klic v sili, ki naj bi v primeru nesreče tudi v Sloveniji samodejno obvestil reševalno službo.

B-max predvsem za starejše?

Po B-maxu naj bi posegale mlajše družine z največ enim majhnim otrokom, saj je vozilo kljub praktičnosti vendarle manjše od C-maxa. Ciljna skupina B-maxa naj bi bila po predvidevanjih uvoznika tudi starejše prebivalstvo.

Glavni tekmeci B-maxa bodo opel meriva, kia venga, hyundai ix35, fiat 500L in citroen C3 picasso. Glavni adut B-maxa so v primerjavi z naštetimi prav drsna stranska vrata v kombinaciji z odsotnostjo stebrička B.

Ne spreglejte