SiolNET. Avtomoto Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fiat talento – torinski renault trafic z italijanskim šarmom in francoskimi geni

0,15

termometer

Fiat talento
Foto: Fiat

Fiat bo začel že letos prodajati svoj novi kombi z imenom talento. Platformo si deli z Renaultom, Nissanom in Oplom. Talento bo umeščen med tovornega dobloja in ducata.

Talento si bo osnovo delil z renault traficom, opel vivarom in novim nissanom NV300

Fiatov kombi je nastal v sodelovanju z General Motorsom (Oplom) in navezo Renault-Nissan. Opel ima vivara, Renault trafica, Nissan pa bo na skupni platformi predstavil novega NV300. Četrti mušketir skupnega projekta, katerega cilj so predvsem nižji razvojni stroški vseh vključenih proizvajalcev, bo že letos postal tudi fiat talento.

Vse kombije bodo izdelovali v Renaultovi tovarni v Sandouvillu

To je torej italijanska različica omenjenih treh kombijev, ki v primerjavi z neposrednimi sorodniki dobil drugačno masko motorja, kolesa in obliko sprednjega odbijača. Talenta bodo izdelovali v Renaultovi tovarni v Sandouvillu v severozahodni Franciji. Renault je v to tovarno vložil 230 milijonov evrov, s čimer so jo preuredili iz tovarne za proizvodnjo avtomobilov v tovarno za proizvodnjo kombijev.
Tovarna ima letno kapaciteto izdelave 150 tisoč kombijev, od katerih bo predvidoma 80 tisoč traficov.

Talento je dobil ime po starem italijanskem kovancu

Fiat bo novega talenta – ime je povzeto po starinskem italijanskem kovancu – začel prodajati v drugi polovici letošnjega leta. Kombi bo umeščen med tovorno izvedbo dobloja in večjega ducata. Poganjali ga bodo dizelski motorji z močjo do 145 "konjev".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin