SiolNET. Avtomoto Novice
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nagrada FIA za Janeza Flerina

FIA na svojem gala večeru nagradila tudi Slovenca #video

0,70

termometer

Na FIA gala prireditvi v Parizu, kjer so podelili pokale za naslove svetovnih prvakov v letu 2019, je prestižno nagrado prejel tudi slovenski tehnik Janez Flerin.

Poligon Gaj Avtomoto Hočemo dirkališče! Pobudniki na vlado s peticijo.

Včeraj je v Parizu potekala vsakoletna gala prireditev, na kateri mednarodna avtomobilska zveza FIA podeli priznanja v disciplinah svetovnega prvenstva. V družbi svetovnih prvakov kot sta Lewis Hamilton (F1) in Ott Tanak (reli) je bil letos tudi Slovenec Janez Flerin.

Nagrada FIA za večletno delo

Flerin vodi tehnično komisijo pri nacionalni zvezi za avtošport AŠ2005, v zadnjih letih pa je skupaj s svojim kolegom Jožetom Kramžarjem že večkrat sodeloval tudi na dirkah formule ena in relijih za svetovno prvenstvo. Oba sta bila že lani med tehniki na dirki F1 v Avstriji, odpotovala sta na relije za SP na Finskem, Švedskem in v Avstralijo. Flerin je bil letos tudi med uradnimi tehniki relija za SP v Čilu.

Jože Kramžar Avtomoto Slovenec, pred katerim trepeta tudi svetovni prvak F1

Včeraj je s strani FIA prejel posebno nagrado za področje tehnikov, ki ga vsako leto podelijo le enemu posamezniku. Ta nagrada je namenjena predvsem posameznikom z zelo dolgo kariero tehnika v avtomobilskem športu, ki so mu tako namenili lep del svojega življenja. Nacionalne zveze lahko predlagajo svoje kandidate, izbrani posameznik pa nato nagrado prejme na gala večeru FIA.

Leta 2015 je to nagrado že prejel Kramžar, letos pa ga je torej nasledil tudi Flerin.

Janez Flerin (levo) na reliju za svetovno prvenstvo na Švedskem z Jožetom Kramžarjem. Janez Flerin (levo) na reliju za svetovno prvenstvo na Švedskem z Jožetom Kramžarjem. Foto: osebni arhiv

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin