SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Elon Musk želi poskrbeti, da bodo baterije imele ne voljo dovolj elektrike

Elon Musk namerava s Teslo zavzeti solarno mesto in njegov električni potencial

0

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla namerava prevzeti ponudnika tehnologije za pridobivanje sončne energije SolarCity. Glavni razlog zaradi katerega si prvi mož Tesla Motors Elon Musk želi pod svoje okrilje dobiti to podjetje, je lastna, kar najbolj učinkovita oskrba z električno energijo.

Elon Musk želi izkoristiti priložnost podcenjenega kapitala …

Tesla Motors delničarjem ponuja od 26,50 (22,39 EUR) do 28,50 (25,02 EUR) dolarja za delnico, kar prevzem vrednoti na 2,7 do 2,9 milijarde dolarjev. Teslin lastnik podjetij Elon Musk pravi, da je sedaj pravi čas za posel, ker so delnice SolarCity podcenjene.

Po sporočilu za javnost so se delnice SolarCityja podražile za 20,6 odstotka na 25,56 dolarja (22,48 EUR), delnice Tesle pa pocenile za 11,2 odstotka na 195,01 (171,23 EUR) dolarja. Delnice SolarCityja so trenutno resnično podcenjene, saj so že dosegale ceno preko 65 dolarjev (57,07 EUR).

Za avtomobile, ki jih poganja elektrika, je treba to elektriko nekako pridobiti in Musk meni, da je najbolje, da vse delajo pod eno streho. SolarCity ima 13.000 zaposlenih, Tesla pa prav toliko.

Musk je lastnik in glavni izvršni direktor podjetja Tesla, ima pa tudi četrtino delnic SolarCitya, kjer je predsednik upravnega odbora. SolarCity med drugim oblikuje, financira in namešča sisteme za pridobivanje sončne energije. | Foto: Reuters Musk je lastnik in glavni izvršni direktor podjetja Tesla, ima pa tudi četrtino delnic SolarCitya, kjer je predsednik upravnega odbora. SolarCity med drugim oblikuje, financira in namešča sisteme za pridobivanje sončne energije. Foto: Reuters

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin