Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
11.23

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Mercedes-Benz EQ

Petek, 1. 2. 2019, 11.23

5 let, 2 meseca

Električni mercedesov razred V na poti v Ženevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Ob razkritju prenovljenega razreda V so pri Mercedes-Benzu potrdili, da imajo že skoraj končan koncept električnega potovalnega kombija EQV, ki bi ga lahko pripeljali tudi v Ženevo. Peti električni model znamke bo, tako kot preostali štirje električni bratje, na ceste zapeljal najpozneje do leta 2022.

Mercedes ima v ponudbi že električnega eVita, do konca leta pa se mu bo pridružil še eSprinter. | Foto: Mercedes-Benz Mercedes ima v ponudbi že električnega eVita, do konca leta pa se mu bo pridružil še eSprinter. Foto: Mercedes-Benz

Vseh pet bo na ceste zapeljalo pred letom 2022

EQV, električni kombi za prevoz oseb, se bo leta 2022 pridružil še štirim preostalim članom družine EQ. Kot prvi bo na ceste zapeljal SUV EQC, kmalu pa bodo sledili še kombilimuzina EQA, manjši SUV EQB in prestižna limuzina EQS. Prav vsi našteti modeli bodo na ceste zapeljali do leta 2022.

Za razvoj električne različice bodo poskrbeli na Mercedesovem oddelku za lahka gospodarska vozila in bo tesno povezana s preostalimi gospodarskimi modeli znamke. Povezava bo podobna, kot je med vitom in razredom V. 

mercedes-benz sprinter
Avtomoto Kaj avtomobili, tako pametni so tudi kombiji

Na voljo že eVito in sSprinter

Mercedes-Benz ima trenutno že v ponudbi dve lahki gospodarski vozili, ki ju žene izključno električna energija. Manjši eVito je že zapeljal na ceste, medtem ko bo večji eSprinter proti koncu leta. Prvi sloni na enaki arhitekturi kot model z motorji na notranje zgorevanje in je namenjen predvsem dostavnim službam znotraj zaprtih mestnih središč. Poganjajo ga tri litij-ionske baterije s skupno zmogljivostjo 41,4 kilovatne ure. Elektromotor ima 84 kilovatov in 300 njutnmetrov navora, doseg pa znaša do 150 kilometrov.

EQV bo najverjetneje prav tako slonel na predelani obstoječi arhitekturi, vsaj zaradi nižjih stroškov ne bodo razvijali povsem nove namenske arhitekture. Kljub temu bo imel EQV znatno več moči in dosega kot eVito.

Največji tekmec modelov EQV bo Volkswagnov ID buzz, ki bo prav tako zapeljal na ceste leta 2022, a bo kot dostavnik prišel že leta 2021 z dosegom okoli 600 kilometrov.

Ne spreglejte