SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Električna vozila: Japonci šele napovedali energijsko gostovanje, Slovenci ga že imamo

2

termometer

Japonska družba Nippon Charge Service bo promovirala postavitev polnilnih postaj in širila uporabo vozil na električni pogon. Podoben projekt napredne polnilne storitve v Sloveniji že obstaja.

Japonski avtomobilist na čelu s Toyoto v prid elektrike združili moči

Japonski avtomobilski proizvajalci Toyota, Nissan, Honda in Mitsubishi so ustanovili družbo Nippon Charge Service, katere naloga bo promocija postavitve polnilnih postaj za vozila na električni pogon.

Nova družba bo promovirala postavitev napajalnih postaj v družbeno korist in širitev uporabe vozil na električni pogon. To bo počela s finančnimi pomočmi za postavitev napajalnih postaj, ki jih bo iz svojega sklada za konkurenčnost japonske industrije Nippon Charge Service zagotovila tudi japonska centralna banka.

Denarna pomoč bo na voljo družbam in podjetjem, ki bodo postavili napajalne točke na ključnih lokacijah, kot so trgovski in namestitveni objekti, ter ob avtocestah, parkiriščih in trgovinah ter črpalkah na običajnih cestah.

Slovenija z idejo in izvedbo napredne polnilne storitve tokrat prehitela tehnološko velesilo

Prek nove družbe bodo ti štirje japonski avtomobilski proizvajalci lastnikom avtomobilov priskrbeli tudi univerzalno napajalno kartico. Sistem, ki bo vzpostavljen in funkcionalen do konca leta, bo omogočal praktičen dostop do polnilnih postaj, ki jih bo upravljala nova družba.

Ravno pri tej nameri pa so slovenski ponudniki energetskih storitev že prehiteli Japonce. Zanimiva rešitev električnega gostovanja oziroma napredne polnilne storitve, ki voznikom električnih avtomobilov želi ponuditi celo preprostejšo oskrbo z energijo kot jo dandanes omogočajo klasične bencinske črpalke, prinaša na slovenske ceste novo dimenzija vsakodnevne uporabe električnih vozil.

Vizija slovenske energetike kot deležnika razvoja elektrifikacije cest, vsekakor daje vedeti, da so trdni temelji v tej smeri postavljeni. Slovenija ima unikatno storitev na področju trajnostne mobilnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin