SiolNET. Avtomoto Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen ID.3 in MOON

E-mobilnost še nikoli ni bila tako dostopna

Volkswagen e-mobilnost
Oglasno sporočilo

Treba je priznati, da je imel marsikdo, ki si je želel vstopiti v novo ero mobilnosti, nad glavo kup vprašajev in še več pomislekov. Še pred kratkim si nismo mogli predstavljati, da bi e-mobilnost lahko postala vsakdanji način razmišljanja. Toda danes je drugače. Volkswagen kot ambasador ljudske mobilnosti je s svojimi rešitvami e-mobilnost približal najširšemu krogu uporabnikov – naredil jo je ljudsko.

Volkswagen ID.3, kot nekdaj legendarna hrošč in golf, odpira novo poglavje v zgodovini mobilnosti. To nakazuje že njegova oblika. Ne le, da s svojim videzom daje vedeti, da bo prihodnost električna in trajnostna, njegove mehke oblike in povezane linije so namenjene tudi čisto praktičnemu namenu: izjemno nizek količnik zračnega upora pomembno prispeva k daljšemu dosegu, notranji prostor pa je zaradi namensko le za električne modele ustvarjene modularne platforme MEB optimalno izkoriščen. In ker električni avtomobili ne potrebujejo motorja z notranjim izgorevanjem, menjalnika in posode za gorivo, je ves prostor, ki so ga nekoč zasedali ti elementi, zdaj na voljo potnikom v notranjosti.

Volkswagen e-mobilnost

Je pa ID.3 že v osnovi zasnovan tako, da je intuicija glavno vodilo pri uporabi avta. Na vprašanje, kako voziš tak avto, je odgovor še bolj preprost: usedeš se za volan, pritisneš na zavoro, prestaviš v D ali R in greš. Da, brez pritiskanja na gumbe daljinskega upravljalnika in brez pritiska na gumb za zagon motorja. Pravzaprav je v avtu vse podrejeno temu, da se uporabnik ne obremenjuje z ničimer, niti s tistimi stvarmi, ki so bile do zdaj v avtomobilih vsakdanje, a so (po premisleku) v resnici povesem odveč.

Volkswagen e-mobilnost

Ena od prednosti ID.3 je zagotovo uporabniška izkušnja. Na večni pomislek o dosegu boste hipoma pozabili, ko se vam bo na merilnikih ob polni bateriji izpisala številka 550 kilometrov (pri modelu z baterijo s 77 kWh - neto), kaj kmalu pa vas bo prevzel občutek mirnosti ob neslišnem jadranju s pomočjo elektromotorja. No, če pa si zaželite malce adrenalina, bo vsako speljevanje na semaforju priložnost za jemanje sape potnikom. Pospeševanja in hipni navor, ki ga ustvari elektromotor, bodo vaša nova oblika zasvojenosti pri iskanju užitkov v vožnji.

Seveda je tudi ekonomična plat lastništva električnega avta eden od močnejših dejavnikov, ko se nekdo odloča za prehod na e-mobilnost. Ne le, da je elektrika cenejši energent od fosilnih goriv, temveč so tudi stroški vzdrževanja tovrstnih avtov precej nižji. Od tega, da so redni servisni posegi manj zahtevni (in posledično cenejši) in da so na sporedu le na vsaki dve leti ne glede na prevožene kilometre, do tega, da je zaradi preproste zasnove pogonske tehnike malo stvari, ki se lahko pokvarijo. Nikakor pa ne smemo pozabiti na subvencije za električna vozila ter nižje davke in bonitete za službena vozila.

Volkswagen e-mobilnost

Tudi ko pridemo do polnjenja baterije, je brezskrbnost tisti občutek, ki so ga pri Volkswagnu namenili kupcem ID.3. Od tega, da je polnjenje kot postopek nekaj najpreprostejšega, do tega, da kupcem omogočajo ogromno rešitev, da električna mobilnost postane del njihovega vsakdana. Ena od teh je znamka MOON, ki pod okriljem Porsche Slovenija zasebnim in poslovnim strankam ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. Več kot 150 javnih polnilnih postaj v Sloveniji, ki so vključene v sistem MOON Charge, zagotavlja optimalno pokritost za brezskrbno vožnjo po Sloveniji. Storitev MOON Charge je preprosta za uporabo, saj je mogoče z eno kartico polniti na vseh polnilnicah, vključenih v polnilni ekosistem (tudi pri partnerjih, kot so Elektro Ljubljana – Gremo na elektriko in drugi). Vsem, ki jih bo pot peljala v tujino, pa bo prav prišla Volkswagnova polnilna kartica We Charge oziroma aplikacija We Connect ID., ki zajema več kot 150 tisoč polnilnih postaj, med drugim tudi uporabo superhitrih polnilnic Ionity, ki jih najdemo tudi že v Sloveniji. Tudi tukaj boste lahko s pomočjo aplikacije nadzorovali porabo svojega avta, omogočili polnjenje ob optimalnih urah oziroma na daljavo segreli ali ohladili notranjost kabine Volkswagna ID.3.

Volkswagen e-mobilnost

No, vseeno pa je pri vsakdanji uporabi najboljša uporabniška in varčna rešitev za energijsko neodvisnost domača polnilnica. To, da vsakič po potrebi doma mimogrede napolnite baterijo svojega ID.3 (najlažje kar čez noč, kot ste vajeni pri mobilnem telefonu), je najbolj preprosta in brezskrbna rešitev – pa še cenovno izjemno učinkovita, saj vas bo na ta način 100 prevoženih kilometrov z ID.3 stalo komaj kaj več kot evro. Za vse to z raznoliko ponudbo polnilnih postaj in namestitvijo poskrbijo pri znamki MOON. Na voljo pa so tudi naprednejše, pametne polnilne postaje. Napredni sistemi poskrbijo, da je hitrost polnjenja optimizirana glede na vse preostale porabnike v domačem električnem omrežju, zaradi že vgrajenega polnilnega kabla pa boste tudi "prikrajšani" opravila odpiranja prtljažnika in nameščanja kabla v polnilnico.

Ker pa pri MOON vedo, da se električna mobilnost začne že doma in da ogljična nevtralnost ni le marketinška floskula, ponujajo tudi celovit sistem proizvodnje in hrambe do okolja prijazne električne energije. Zakaj bi vsak dan na svoji strehi "puščali" nekaj sto kilometrov, ki bi jih sicer lahko spravili na kolesa svojega električnega avta? Z zavedanjem, da je mogoče iz največjega naravnega energenta naše galaksije - sonca - v lastni hiši pridobiti povsem neodvisen vir obnovljive energije, je namestitev MOON-ove sončne elektrarne in hranilnika energije zelo smiselna odločitev za vsakega, ki to možnost ima.

Potovanje energije od sonca proti Zemlji, iz strehe v vtičnico, iz vtičnice v električni avtomobil in od tam v svobodo električnih kilometrov ni več znanstvena fantastika. Še več: vse skupaj je postalo nekaj samoumevnega in dosegljivega, električni avto v imenu ljudstva pa ni več mit, ki ga spremlja nabor predsodkov. Pri Volkswagnu so skupaj s sistemskim ponudnikom MOON pripravljeni uporabnikom dati tisti pozitivni elektrošok, ki bo sprožil zavedanje o ključnih, nujnih investicijah nove generacije.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8
Tehnologijo prihodnosti si lahko ogledate in jo preizkusite v nakupovalnem središču Aleja, kjer domuje Volkswagnov center ID. Hub. Tam so dobrodošli vsi, ki bi se z novo obliko mobilnosti radi spoznali, pa tudi tisti, ki razmišljajo o nakupu novega vozila Volkswagen ali katerega od podpornih elementov iz ponudbe MOON. Pogum za preskok na e-mobilnost pa je lahko tudi nagrajen, saj so pri Volkswagnu do 31. 3. 2021 pripravili izjemno ponudbo, pri kateri boste ob nakupu vozila ID.3 prejeli bon za financiranje vozila v vrednosti do 3.000 evrov, bon za nakup in vgradnjo polnilne postaje v višini 1.000 evrov ter bon za financiranje sončne elektrarne v vrednosti do 1.000 evrov. Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

Naročnik oglasne vsebine je PORSCHE SLOVENIJA, D.O.O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin