Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
5. 5. 2015,
6.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

letališče

Torek, 5. 5. 2015, 6.52

7 let, 12 mesecev

Dvanajst pozabljenih vozil letališča v Frankfurtu, v soboto gredo na dražbo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Upravitelji letališča Frankfurt Hahn bodo na dražbo postavili 12 zapuščenih avtomobilov, ki so jih njihovi lastniki "pozabili" na zunanjem parkirišču. Vozila nimajo ključev in lastniških papirjev.

Trava okrog koles priča o večletnem čakanju na lastnika

Upravitelji letališča so s pomočjo policije po vsem svetu več let iskali lastnike zapuščenih avtomobilov. Zdaj so se odločili za njihovo javno dražbo, nekatera vozila naj bi bila na zunanjih parkiriščih letališča Frankfurt-Hahn parkirana tudi po pet let. To dokazujejo že skoraj s travo zaraščena kolesa starega nissana bluebirda, ki ima volan na desni strani in tuje registrske tablice ter spada med najbolj zanimive klasike frankfurtske dražbe.

Avtomobili nimajo ključev, v njih tudi ni dragocenih predmetov

To bodo izpeljali v soboto dopoldne, ko bodo poskušali kar najugodneje prodati 12 očitno zapuščenih vozil. Poleg omenjenega nissana so med njimi še fiat punto, opel astra, BMW 323i, peugeot 106, stara karavanska mazda 323, dve ford fiesti, rover 620 SLI, renault clio, saab 900 in navidezno še zelo dobro ohranjena BMW 318 in audi A3.

Organizatorji dražbe opozarjajo, da avtomobili nimajo ključev in da mnogi med njimi niso v takojšnjem voznem stanju. Vsak kupec bo moral sam poskrbeti za prevoz vozila z letališča. Avtomobili nimajo niti homologacijskih in lastniških papirjev, ki jih bodo morali kupci (poleg ključev) pridobiti naknadno. Na drugi strani so organizatorji že preverili, ali avtomobili v svojih prtljažnikih skrivajo kakšne dragocenosti. Teh naj ne bi bilo, zato morebitne najdbe tudi ne bodo motiv kupcev na sobotni dražbi.

Plačilo parkirnine bi pri nekaterih vozilih imelo štirimestno cifro

To bo še vsaj za kakšnih sto ali 200 evrov povišalo izdatek ob nakupu, letališče pa kupcem na dražbi ne bo izstavilo računa za neplačano parkirnino. Ta ima pri nekaterih vozilih že štirimestno številko in tako celo presega realno vrednost avtomobila.

Upravitelji letališča nimajo podatkov, zakaj so lastniki svoje sicer registrirane avtomobile zapustili.

Ne spreglejte