Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2014,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renault

Petek, 14. 3. 2014, 12.48

8 let

Drugi mož Renaulta: V Novem mestu hočemo ostati dolgoročno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Thierry Bollore je pri Renaultu odgovoren za konkurenčnost. Pred dnevi je obiskal Revoz, kjer se je seznanil s potekom priprav na proizvodnjo novega twinga in smarta. Iz Revoza nekoč tudi nissani?

Bollore: Revoz je bil leta 2012 najboljši med Renaultovimi tovarnami

Pred dnevi ste bili v Revozu. Kako ocenjujete priprave na proizvodnjo novega twinga in možnosti novega novomeškega malčka na trgu? Novi twingo je trenutno naš "masterpiece" za segment A. Nova platforma, na kateri je narejen, pa omogoča razvoj in proizvodnjo več modelov. Razvoj tega avtomobila je za Renault zelo pomemben, saj je Renault v segmentu A, kot kaže zgodovina, zelo dober. Z novim twingom želimo vsaj ponoviti uspeh prejšnjega modela, ki je bil prodan v več kot 2,5 milijona primerkih.

Kako ocenjujte poslovanje Revoza? Ne vem, ali veste, da je bil Revoz leta 2012 glede na nekaj kriterijev (kakovost, izdelava, stroški, produktivnost, dobava) najboljši med vsemi Renaultovimi tovarnami. Za leto 2013 še nimamo podatkov, vendar je Revoz na dobri poti, da ponovi rezultat iz leta 2012, zato smo prepričani, da bo novi twingo zadovoljil kupce in njihova pričakovanja.

Kaj ste povedali zaposlenimi v Revozu ob obisku? Predvsem sem jim povedal, da uspeh prinese uspeh. Še posebej zato, ker bodo v Novem mestu proizvajali tudi vozilo smart. Dva programa v eni tovarni sta zahtevna, vendar sem prepričan, da bodo v Revozu to zmogli. Povedal sem jim tudi, da Renaultova uprava ceni, da Revoz, čeprav je proizvodnja starega twinga pri koncu, deluje zelo dobro.

Revoz ima precej več proizvodnih zmogljivosti, kot so trenutno izkoriščene. Trenutno proizvajajo 100 tisoč avtomobilov, zmogljivosti pa presegajo 200 tisoč avtomobilov. Ali menite, da bi lahko v Novem mestu poleg novega twinga in smarta, potem ko se bo končala proizvodnja starega twinga in clia, proizvajali tudi kakšen Nissanov model? Lahko. Za zdaj o tem ne razmišljamo, vendar imamo z Revozom veliko načrtov in idej. Ne želimo spodbujati ugibanj, ker želimo, da se Revoz usmeri v proizvodnjo novega twinga. Vendar nam proizvodna platforma in oprema v Revozu omogočata, da lahko proizvajamo številne modele iz segmenta A. A ne želim, da se pozornost ljudi preusmeri z novega twinga.

Ne spreglejte