SiolNET. Avtomoto Novice
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Edo Strajnar namesto Simone Mavsar

Direktor namesto direktorice: Seat v Sloveniji ima novo vodstvo

0,19

termometer

Edo Strajnar
Edo Strajnar je do zdaj uspešno vodil prodajo znamke Volkswagen v Sloveniji. Foto: Porsche Slovenija

Vodenje avtomobilske znamke Seat v Sloveniji bo prevzel Edo Strajnar, dozdajšnja direktorica Simona Mavsar pa bo znotraj družbe Porsche Slovenija vodila oddelek Group Sales.

Povod za spremembe je vsaj uradno upokojitev Frenka Tavčarja, ki je bil pred leti v Sloveniji tudi direktor znamke Audi. Tavčar, ki je pri Porsche Slovenija delal zadnjih 28 let, je trenutno vodil oddelek Group Sales. Tavčar se bo upokojil v začetku naslednjega leta.

Na tem mestu ga bo zdaj nasledila Simona Mavsar, ki je že več let v Sloveniji vodila znamko Seat.

Avtomoto Slovenska direktorica kljubuje stereotipu "moške" avtomobilske industrije

Mavsarjeva je znamko Seat v Sloveniji prevzela že leta 2009, v vmesnem obdobju jo je med njenim porodniškim dopustom začasno vodil Petr Podlipny. Mavsarjeva je znamko Seat v Sloveniji prevzela že leta 2009, v vmesnem obdobju jo je med njenim porodniškim dopustom začasno vodil Petr Podlipny. Foto: Gregor Pavšič Kot vodja prodaje je bil odličen cenovni pogajalec za Volkswagnove avtomobile iz Wolfsburga

Špansko avtomobilsko znamko, ki je imela v zadnjih letih tako v Evropi kot v Sloveniji - predvsem po zaslugi novih športnih terencev - nadpovprečno rast prodaje, bo v Sloveniji zdaj vodil Edo Strajnar.

Ta je bil v zadnjih letih kot vodja prodaje tudi zelo uspešen pogajalec med Ljubljano in Wolfsburgom za cene pri znamki Volkswagen. Strajnar je v družbo Porsche Slovenija kot študent strojništva prišel že leta 1995. Pri znamki Volkswagen je od takrat opravljal različne funkcije.

Seatu letos upadel tržni delež

Porsche Slovenija je največji avtomobilski trgovec v Sloveniji. To velja še posebej z vidika dobička, ki so ga v zadnjih štirih letih ustvarili za več kot 48 milijonov evrov. Znamki Seat je letos na bruto avtomobilskem trgu uspelo prodati 1.132 avtomobilov, kar je predstavljalo 2,9-odstotni tržni delež. Lani je v enakem obdobju Seat prodal 1.841 vozil, tržni delež pa je znašal še 3,5 odstotka.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin