SiolNET. Avtomoto Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Daimler in BMW kujeta sistem avtomobilske prihodnosti

0,08

termometer

Koncerna Daimler in BMW Group bosta predvidoma kmalu združila lastna sistema za souporabo vozil ('car sharing'). Lani sta imela skupno že štiri milijone uporabnikov.

Daimler v svojem sistemu Car2Go nudi vozila smart fortwo, mercedes-benz GLA in mercedes-benz CLA. Daimler v svojem sistemu Car2Go nudi vozila smart fortwo, mercedes-benz GLA in mercedes-benz CLA. Foto: Daimler

Daimler je s sistemom souporabe avtomobilov Car2Go med vsemi avtomobilskimi proizvajalci najbolj aktivno stopil na trg tako imenovanega 'car sharinga'. Od leta 2008 so floto svojih vozil povečali na 14 tisoč avtomobilov v 26 različnih mestih (Severna Amerika, zahodna Evropa, Azija).

Sistema obeh proizvajalcev hitro rasteta

BMW je na drugi strani s podjetjem za izposojo vozil (klasični rent-a-car) Sixt leta 2011 ustanovil sistem DriveNow in do danes imajo v devetih različnih evropskih mestih skupno šest tisoč vozil. Daimlerjev sistem je lani uporabilo tri milijone voznikov, od tega 870 tisoč v Nemčiji. BMW-jev DriveNow je lani zabeležil milijon uporabnikov, od tega 720 tisoč v Nemčiji.

Uradne potrditve še ni

Uradno oba proizvajalca združitve moči še nista potrdila, Reuters pa se je pri svojih navedbah skliceval na vire blizu uprave družbe BMW. Domnevno bodo ustanovili novo podjetje, v katerem bosta Daimler in BMW večinska lastnika. Nemški častnik Frankfurter Zeitung je na drugi strani brez sklicevanja na določene vire poročal, da bosta oba proizvajalca le združila tehnologijo in da bosta zadržala lastni imeni obstoječih sistemov souporabe vozil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin