Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
26. 8. 2024,
6.30

Osveženo pred

5 ur, 44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,52
Cupra Terramar Cupra

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2024, 6.30

5 ur, 44 minut

Cupra terramar

Cupra terramar – pokazali so luč novega modela, zanimivo je ozadje imena #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,52
Cupra terramar | Foto Cupra

Foto: Cupra

Cupra je objavila fotografijo zadnjih luči novega športnega terenca terramar, predvidoma svojega zadnjega novega klasičnega avtomobila in naslednika tarraca.

Pri španski Cupri oziroma Seatu so nedavno potrdili konec proizvodnje športnega terenca tarraco, saj bo ta avtomobil nasledil popolnoma nov model cupra terramar. Vozilo bodo razkrili 3. septembra v Barceloni, kjer so v ta namen na plaži pripravili celo videozaslon z odštevalnikom in prikazom nekaterih podatkov o vozilu.

Prav veliko podrobnosti pri Cupri še niso razkrili. To bo 4,5-metra dolg športni terenec, ki bo tako sodil v razred peugeota 3008 in podobnih vozil. Tehnično platformo si bo terramar delil z volkswagnom tiguanom in tudi novo generacijo audija Q3. Osnovni pogon bo priključnohibridni, predvidoma pa bodo na voljo tudi zgolj bencinsko gnane (hibridne) različice.

Terramar bo predvidoma zadnji Cuprin novi model s klasičnim motorjem z notranjim zgorevanjem. Cupra medtem že pripravlja tudi podoben električno gnan športni terenec tavascan.

Ime spominja na zapuščeni oval v bližini Barcelone

Ime terramar izhaja iz nekdanjega znamenitega španskega ovalnega dirkališča pri Sitgesu v bližini Barcelone, ki smo ga že večkrat obiskali.

Ovalni avtodrom Sitges-Terramar so zgradili leta 1926. Zanj so potrebovali 300 dni, štiri milijone španskih pezet in kar 3,5 milijona kilogramov cementa. Nastala je dvokilometrska steza z naklonom 60 stopinj. Njen oče je bil domačin Frick Armangue, ki je želel s to stezo zdramiti zaspano mestece Sitges in ga razviti v pravo turistično zanimivost.

oval Sitges
Avtomoto Magičen in žalosten hkrati: odkrili smo izjemen cestni dragulj #foto
Fotogalerija
1
 / 10
Ne spreglejte