SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cesta do Idrije bo avgusta zaprta za tri tedne, potrebno bo miniranje skale

1

termometer

 | Foto:
Zaradi nujne sanacije in miniranja skalnatega previsa naj bi bila cesta proti Idriji že letos avgusta za tri tedne popolnoma zaprta. Obvozi bodo po lokalnih cestah in prek Nove Gorice.

Razminirali bodo 12 tisoč kubičnih metrov skalnate gmote

Pred dnevi smo pisali o zdajšnji delni 600 metrov dolgi zapori na cesti med Godovičem in Idrijo, kjer se na cesto posipa kamenje, odsek pa čaka na nujno sanacijo. Medtem ko so se direkcija za infrastrukturo, občina Idrija in domači gospodarstveniki dogovorili, da bodo nujen poseg izvedli v času kolektivnih dopustov, vsaj uradno leto sanacije še ni znano. To potrjujejo tudi na direkciji za infrastrukturo, kjer so še pozimi govorili le o sanaciji posledic žleda in napovedovali rešitev "že pred prvim snegom".

Za skalnatim previsom, vzdolžno po celotni dolžini, je namreč neposredno nad cesto razpoka. V projektu je zato podana rešitev miniranja previsa. Na ta način bodo odstranili približno 12 tisoč kubičnih metrov skalnate gmote, zaradi česar bo potrebna popolna zapora ceste. Kot so nam povedali na direkciji za infrastrukturo, projekt predvideva tritedensko popolno zaporo ceste. V tem času bodo izvedli vrtine za miniranje, miniranje in odstranili nanesen material z vozišča.

"Kdaj točno bodo dela potekala, še ni znano. Prizadevamo si, da bi nam zaradi nujnosti sanacije brežine in zavarovanja ceste, v okviru določil zakona o javnem naročanju, uspelo začeti delati že konec julija. Popolno zaporo bi v času kolektivnih dopustov vzpostavili avgusta. To bi bil tudi iz vidika idrijskega gospodarstva najugodnejši termin za popolno zaporo," sporočajo iz direkcije za infrastrukturo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin