Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
18. 11. 2016,
9.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Jaguar Land Rover Jaguar BMW Magna Steyr

Petek, 18. 11. 2016, 9.40

6 let, 7 mesecev

Bodo Slovenci barvali novega BMW 5 in električnega jaguarja?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Jaguar Land Rover bo v Gradcu v Avstriji izdeloval dva svoja modela, eden od njiju bo novi električni jaguar I-pace.

Predsednik družbe Jaguar Land Rover je potrdil, da bodo v tovarni Magna Steyr v Gradcu izdelovali novega električnega jaguarja I-pace. | Foto: Jaguar Predsednik družbe Jaguar Land Rover je potrdil, da bodo v tovarni Magna Steyr v Gradcu izdelovali novega električnega jaguarja I-pace. Foto: Jaguar

Družba Jaguar Land Rover (JLR) bo v avstrijski tovarni Magna Steyr v Gradcu izdelovala novi električni jaguar I-pace, je v intervjuju za Antonews potrdil predsednik družbe Ralf Speth. Jaguar je svoj električni crossover v obliki študije razkril pred dnevi na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. I-pace navdušuje z videzom in tehnološkim potencialom. Avtomobil je neposredni odgovor na obstoječo teslo X ter napovedane podobne električne crossoverje iz Audija in Mercedes-Benza.

Jaguar Land Rover bo v Gradcu izdeloval dva svoja modela

JLR in Magna Steyr sta medsebojno pogodbo podpisala že lani, a takrat konkretnih modelov še nista navedla. Znano je, da bodo v Gradcu za JLR izdelovali dva modela. Za drugi model za zdaj še ni znano, ali bo to vozilo znamke Jaguar ali Land Rover.

V Gradcu bodo prihodnje leto namesto minija countrymana izdelovali novega BMW serije 5. | Foto: BMW V Gradcu bodo prihodnje leto namesto minija countrymana izdelovali novega BMW serije 5. Foto: BMW

Proizvodni potencial Magne Steyr je zanimiv tudi za Slovenijo. V Gradec se na delo vozi več kot tisoč Slovencev, Avstrijci želijo med Mariborom in Hočami graditi svojo drugo tovarno in v njej zaposliti do tri tisoč ljudi. Včeraj je vlada sprejela predlog zakona, ki bi odpravljal birokratske ovire, pospešil postopek in predvsem preprečil, da bi štajerska regija izgubila tako pomembno gospodarsko naložbo. Morebitno tovarno v Sloveniji bi Magna po napovedih izkoristila za lakirni obrat.

V Gradcu bodo že prihodnje leto izdelovali tudi novega BMW serije 5

Magna v Avstriji izdeluje mercedes-benz razreda G, za zdaj tudi še minija countrymana. Proizvodnjo tega avtomobila bo prihodnje leto nadomestil novi BMW serije 5. Jaguarjev I-pace bo za proizvodnjo pripravljen v drugi polovici leta 2018. Po ocenah analitikov IHS Automotive za leto 2019 predvideva proizvodnjo 19 tisoč Jaguarjevih električnih crossoverjev.

 

Ne spreglejte