Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 2. 2017,
9.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

4

Natisni članek

električni avtomobili Opel

Četrtek, 16. 2. 2017, 9.29

6 let, 6 mesecev

Bo postal Opel zgolj znamka električnih avtomobilov?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

4

Predsednik Opla Karl-Thomas Neumann domnevno pripravlja strategijo, kako nemško znamko preoblikovati le še v znamko električnih vozil, piše nemški Manager Magazin.

General Motors in Opel sta lani predstavila trenutno najbolj konkurenčni električni avtomobil (z izjemo nekajkrat dražjih tesle S in X). Opel je ampero-e že dostavil tudi prvim evropskim kupcem, precej dobro pa se v ZDA prodaja tudi sestrski chevrolet bolt. | Foto: Opel General Motors in Opel sta lani predstavila trenutno najbolj konkurenčni električni avtomobil (z izjemo nekajkrat dražjih tesle S in X). Opel je ampero-e že dostavil tudi prvim evropskim kupcem, precej dobro pa se v ZDA prodaja tudi sestrski chevrolet bolt. Foto: Opel

Opel v zadnjih dneh pretresa morebitna prodaja iz General Motorsa k francoskemu koncernu PSA Peugeot Citroën. Taka odločitev bi lahko imela precejšnje posledice tudi za nemško gospodarstvo, pomenila pa bi tudi preoblikovanje moči na evropskem avtomobilskem trgu.

Opli po letu 2030 le še električni?

Nemški Manager Magazin, ki se sklicuje na vire znotraj tovarne, omenja popolno elektrifikacijo Oplove znamke. Predsednik Karl-Thomas Neumann domnevno že več mesecev pripravlja strategijo električnih avtomobilov znotraj Opla, ti avtomobili pa naj bi bili ključni za preživetje znamke. Uprava General Motorsa bi morala to strategijo pretehtati maja, pravijo viri Manager Magazina.

Neumannova strategija predvideva postopno ukinitev proizvodnje bencinskih in dizelskih oplov do leta 2030.

General Motors in Opel imata najboljši električni avtomobil za zmerno ceno

Neumann je namreč izrazil pomislek, da Opel ne bo imel dovolj sredstev za financiranje razvoja klasičnih motorjev z notranjim izgorevanjem in elektromotorjev. General Motors in Opel sta sicer lani predstavila trenutno najbolj konkurenčni električni avtomobil (z izjemo nekajkrat dražjih tesle S in X). Opel je ampero-e že dostavil tudi prvim evropskim kupcem, precej dobro pa se v ZDA prodaja tudi sestrski chevrolet bolt.

Oplova uprava je bila presenečena nad pogovori o prodaji znamke, med najvišjimi predstavniki Opla je za take pogovore očitno lahko vedel zgolj Neumann. Za zdaj ni znano, kakšen vpliv bodo imeli ti pogovori na njegovo strategijo nadaljnjega razvoja znamke. Pri Oplu navedb o električni prihodnosti znamke še niso komentirali.

Ne spreglejte