Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2016,
7.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

18

Natisni članek

Revoz Renault Smart Moja služba zaposlovanje

Petek, 23. 12. 2016, 7.57

6 let, 7 mesecev

Bi delali v Revozu? Za sestavljanje novega clia minimalna plača.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

18

Revoz bo zaradi proizvodnje clia prihodnje leto skoraj za polovico povečal proizvodnjo, zaradi česar pa bi lahko imeli težave pri zaposlovanju novih delavcev. Iskali jih bodo tudi zunaj okolice Novega mesta, po potrebi tudi v tujini. Začetna plača sicer znaša 910 evrov bruto.

Proizvodnja prenovljenega clia četrte generacije se vrača v Revoz. Prihodnje leto nameravajo v Novem mestu skupno izdelati do 190 tisoč vozil. | Foto: Ciril Komotar Proizvodnja prenovljenega clia četrte generacije se vrača v Revoz. Prihodnje leto nameravajo v Novem mestu skupno izdelati do 190 tisoč vozil. Foto: Ciril Komotar

Revoz od avgusta vodi Raynald Joly. | Foto: Renault Revoz od avgusta vodi Raynald Joly. Foto: Renault Revoz bo letošnje leto sklenil z okrog 130 tisoč izdelanimi vozili renault twingo in smart forfour, je povedal novi predsednik uprave Raynald Joly. Prihodnje leto bo začel Revoz izdelovati tudi električnega smarta forfour, še pomembnejša pa je vrnitev proizvodnje četrte generacije clia. Zaradi njega nameravajo Novomeščani spet uvesti nočno izmeno in letno proizvodnjo dvigniti na 180 ali morda celo 190 tisoč vozil.

Težave pri zaposlovanju ob širjenju proizvodnje

V Revozu so skladno z napovedmi za prehod na višjo urno proizvodnjo, 44 vozil na uro, septembra zaposlili več kot sto agencijskih delavcev, ki so po obsežnem uvajanju jeseni začeli delati. Skupaj imajo zdaj približno 2.200 redno zaposlenih in približno 300 agencijskih delavcev.

Glede na kadrovsko dokaj izčrpano ožje območje Dolenjske in Bele krajine ter manjše zanimanje pri preostalih območno nezaposlenih za zaposlitev v tej tovarni utegnejo pri zaposlovanju za projekt novega clia 4 naleteti na določene težave.

V Revozu so za okrepitev proizvodnje konec poletja na novo zaposlili več kot 200 pretežno agencijskih delavcev, za projekt proizvodnje novega clia 4 pa jih nameravajo zaposliti še od 300 do 500 | Foto: Vinko Kernc V Revozu so za okrepitev proizvodnje konec poletja na novo zaposlili več kot 200 pretežno agencijskih delavcev, za projekt proizvodnje novega clia 4 pa jih nameravajo zaposliti še od 300 do 500 Foto: Vinko Kernc

Delavce bodo iskali v Ljubljani, če bo treba tudi na Hrvaškem in v Bosni

Kako bodo rešili težavo zadostne delovne sile oz. novih proizvodnih delavcev, je novinarjem nedavno pojasnil član Revozove uprave Anton Zvonko Kink. Navedel je, da so v Revozu za okrepitev proizvodnje konec poletja na novo zaposlili več kot 200 pretežno agencijskih delavcev, za projekt proizvodnje novega clia 4 pa jih nameravajo zaposliti še od 300 do 500.

Ker so najbližja območja zajemanja delovne sile – Dolenjsko, Belo krajino in kočevsko območje – že nekoliko izčrpali, bodo ta razširili še na območje Ljubljane, Trbovelj, Sevnice in Celja. Če še to ne bo dovolj, pa nameravajo za delo v dodatni nočni izmeni zaposliti tudi hrvaške in bosanske delavce.

Prihodnjo pomlad bodo v Revozu začeli izdelovati tudi električnega smarta forfour. | Foto: Gregor Pavšič Prihodnjo pomlad bodo v Revozu začeli izdelovati tudi električnega smarta forfour. Foto: Gregor Pavšič

Začetniki dobijo 910 evrov bruto plače

Kink je še povedal, da začetnikom ponujajo plačo 910 evrov bruto, kar je približno slovenska neto minimalna plača. Posebej jim plačajo tudi vse nadure in izplačajo regres, zaposleni pa so soudeleženi tudi pri nagradi za uspešnost, obljubljajo v Revozu.

Sicer pa v Revozu, ki v dveh tretjinah izdeluje vozilo twingo in v tretjini smart forfour, za prihodnje leto načrtujejo proizvodnjo v dveh izmenah in pol s približno izdelavo 750 vozil dnevno, ob morebitnem prehodu na tri izmene pa bi lahko izdelali 900 vozil dnevno.

Ne spreglejte