Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

6

Natisni članek

Avtosalon Frankfurt 2019

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 7.00

5 let, 2 meseca

Avtosalon v Frankfurtu: visoki stroški, že 15 proizvajalcev z odpovedjo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

6

Avtosalon Frankfurt napoved | Frankfurtski salon v ospredje postavlja predvsem nemške znamke. Letos bomo tam predvidoma videli novega volkswagen golfa in novo opel corso. | Foto Reuters

Frankfurtski salon v ospredje postavlja predvsem nemške znamke. Letos bomo tam predvidoma videli novega volkswagen golfa in novo opel corso.

Foto: Reuters

Težave za organizatorje jesenskega avtomobilskega salona v Frankfurtu. Predvsem zaradi visokih najemnin je udeležbo odpovedalo že več kot 15 avtomobilskih proizvajalcev.

Peugeot 208
Avtomoto Novi peugeot 208: presenečeni boste, kaj vse zmore #foto

Medtem ko se avtomobilski svet pripravlja na letošnji salon v Ženevi (z novinarskimi dnevi se začne prihodnji torek), imajo organizatorji jesenskega salona v Frankfurtu vse več slabih novic. Zaradi dragih najemnin je udeležbo že odpovedalo zelo veliko avtomobilskih proizvajalcev. Bo v Evropi prostor le še za en velik avtomobilski salon?

Udeležba na avtomobilskih salonih za znamke ni več samoumevna. | Foto: Udeležba na avtomobilskih salonih za znamke ni več samoumevna. BMW predlani za najem razstavišča 25, letos le še šest milijonov evrov

Že več let je na avtomobilskih salonih mogoče zaznati trend umikanja avtomobilskih proizvajalcev. Te se, če nimajo pomembnejših novosti, tam ne pojavijo. Če je bila nekoč udeležba na ključnih salonih obvezna, danes ni več tako. Večji proizvajalci svoje ključne modele raje razkrivajo na posebnih premierah.

Svoje pa takim odločitvam dodajajo tudi visoke najemnine. Avtomobilski salon v Frankfurtu (IAA), ki poteka vsako drugo leto in si mesto v koledarskem letu izmenjuje s salonom v Parizu, ima še posebej zasoljene cene. BMW bo letos za svoje razstavišče plačal šest milijonov evrov, še predlani pa so za predstavitev v Frankfurtu namenili kar 25 milijonov evrov, je poročal nemški Bild. Namesto enajst tisoč bo njihovo razstavišče veliko le še tri tisoč kvadratnih metrov. To je manjši prostor, kot ga je predlani v Frankfurtu imel Opel.

Kdo vse bo manjkal jeseni v Frankfurtu?

Kot poročajo nemški mediji, so udeležbo v Frankfurtu odpovedali Volvo, Ford, Nissan, Mazda, Renault, Alpine, Dacia, Mitsubishi, Rolls-Royce, Aston Martin, Toyota, Peugeot, Citroën, DS, Chevrolet in Cadillac. Odločitve o prihodu v Frankfurt še niso sprejeli pri Tesli, Fiatu, Alfi Romeo in Jeepu.

Organizatorji frankfurtskega salona IAA nameravajo v prihodnje spremeniti svoj koncept in večji poudarek nameniti razstavljavcem s področja IT-tehnologije in mobilnosti.

Ne spreglejte