Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
10.06

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

SUV Maserati grecale Stelvio Alfa romeo stelvio Maserati

Petek, 11. 9. 2020, 10.06

3 leta, 7 mesecev

Alfini geni za novega maseratija #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Maserati grecale | Grecale bo slonel na enaki arhitekturi kot alfa romeo stelvio, a bodo pri Maseratiju uporabili svoje motorje na notranje izgorevanje. | Foto Maserati

Grecale bo slonel na enaki arhitekturi kot alfa romeo stelvio, a bodo pri Maseratiju uporabili svoje motorje na notranje izgorevanje.

Foto: Maserati

Maserati je po osupljivem superšportniku MC20 zdaj napovedal še prihod športnega terenca, ki bo imel ključno prodajno vlogo pri nadaljnjem razvoju Maseratija. Konkurenta porsche macanu bodo izdelovali v Alfini tovarni v Italiji, leta 2022 pa bodo predstavili tudi povsem električno različico.

Ne le, da bodo novi SUV z imenom grecale izdelovali v isti tovarni Cassino kot Alfin stelvio, delila si bosta kar precej sestavnih elementov oziroma tudi arhitekturo. Ravno zaradi vse večje priljubljenosti športnih terencev bo najnovejši član Maseratijeve družine hitro postal prodajni steber znamke.

Maserati MC20
Avtomoto Ko ni več pomoči Ferrarija, Maserati izdela tak avto #foto

Motorje bodo razvili sami

Kot smo že zapisali ob razkritju superšportnika MC20, je to prvi superšportnik, ki so ga izdelali v zadnjih 16 letih. Koncern Fiat Chrysler Pri Maseratiju se veliko dogaja. Po razkritju modela MC20 so zdaj napovedali še prihod drugega športnega terenca. | Foto: Maserati Pri Maseratiju se veliko dogaja. Po razkritju modela MC20 so zdaj napovedali še prihod drugega športnega terenca. Foto: Maserati (FCA) je pred štirimi leti prodal delež v Ferrariju in tako je zdaj Maserati postal njihova najbolj luksuzna avtomobilska znamka. To pa je prineslo tudi potrebo po lastnem razvoju avtomobila in konec zanašanja na Ferrarijevo tehnologijo. Ko je Maserati leta 2004 izdelal omejeno serijo dvosedežnega MC12, je bil to dejansko predelan ferrari enzo.

Ravno zato so bili primorani začeti razvijati svoj motor, enako pa bodo storili pri modelu grecale. Kljub "izposojeni" arhitekturi bodo uporabili Maseratijeve motorje, kot je ob razkritju povedal Francesco Tonon, bo ta model eden najbolj praktičnih avtov v svojem razredu, obenem pa bo tudi zelo prestižen.

Do leta 2025 bodo imeli športni terenci kar 70-odstotni delež znotraj prodaje Maseratija, prodaja limuzin in športnih avtov pa bo padla za 15 odstotkov. Novi MC20 bo imel po napovedih kar petodstotni prodajni delež.

Ne spreglejte